Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukštas pareigas Vilniaus savivaldybėje einantis asmuo sekmadienio naktį atsidūrė areštinėje dėl smurto šeimoje

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Ekonomikos ir investicijų departamento direktorius dėl smurto šeimoje ir pasipriešinimo policininkams uždarytas į areštinę.
Kumštis
Kumštis / Photos.com nuotr.

Sekmadienį naujienų portalas 15min.lt Vilniaus apskrities policijoje sužinojo, kad praėjusią naktį Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Ekonomikos ir investicijų departamento vadovas buvo uždarytas į areštinę.

Sostinės patruliai iškvietimą į vieną butą Vilniaus senamiestyje gavo dėl smurto šeimoje. Policija vyko ginti smurtą patyrusios valdininko sutuoktinės. Tačiau atvykus pareigūnams, įtariamasis smurtautojas jiems pasipriešino, nevykdė teisėtų policijos reikalavimų.

Todėl vyriškio atžvilgiu patruliams teko imtis griežtų priemonių.

Šis asmuo jau daugelį metų užima aukštus postus sostinės valdžios struktūroje. Anksčiau jis ėjo Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Turto valdymo ir verslo paslaugų departamento direktoriaus pareigas, dar prieš tai buvo Turto valdymo ir privatizavimo skyriaus vedėjas.

Baudžiamojo kodekso (BK) 286 straipsnis „Pasipriešinimas valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui“ skelbia: „Tas, kas panaudodamas ar grasindamas tuoj pat panaudoti fizinį smurtą pasipriešino valstybės tarnautojui ar kitam viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.“

Apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymas numato, kad toks elgesys užtraukia baudžiamąją atsakomybę. Smurtautojas, padaręs žalą žmogaus sveikatai, turtui, aplinkai, taip pat padaręs neturtinę žalą, privalo ją atlyginti smurtą patyrusiam asmeniui Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka, pažymima įstatymo 12-ajame straipsnyje.

BK 140 straipsnis „Fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas“ reglamentuoja: „Tas, kas mušdamas ar kitaip smurtaudamas sukėlė žmogui fizinį skausmą arba nežymiai jį sužalojo ar trumpam susargdino, baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienų metų.“

Pagal BK 138 straipsnį „Nesunkus sveikatos sutrikdymas“, tas, kas nesunkiai sužalojo ar susargdino savo artimąjį giminaitį ar šeimos narį, baudžiamas laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Kaip žinoma, šį savaitgalį, kaip įtariama, smurtaudamas artimoje aplinkoje pasižymėjo ir vienas Seimo narys – po išpuolio prieš žmoną parlamentą teko išvežti į Vilniaus miesto psichikos sveikatos centrą. Politiko žmona portalui lrytas.lt sekmadienį sakė, kad jos vyras alkoholio pavartojo po trejų metų abstinencijos: „Kai žmogus gydosi nuo alkoholizmo ir išgeria, įvyksta tai, kas ir įvyko.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius