Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Autobusuose iš Baltarusijos – bulviniai maišai, prikimšti kontrabandinių cigarečių

Penktadienį Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai Medininkų, Raigardo ir Lavoriškių kelio postuose bei Vilniaus pašto pervežimo centre sulaikė kontrabandinių rūkalų daugiau kaip už 34 tūkst. litų.
Sulaikytos kontrabandinės cigaretės
Sulaikytos kontrabandinės cigaretės / Vilniaus teritorinės muitinės nuotr.

Visiems pažeidėjams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, o neteisėtai gabentos prekės sulaikytos. Realizavus šią kontrabandą juodojoje rinkoje, valstybei būtų nesumokėta, preliminariais apskaičiavimais, apie 24 300 litų mokesčių.

Vilniaus teritorinės muitinės nuotr./Sulaikytos kontrabandinės cigaretės
Sulaikytos kontrabandinės cigaretės

Didžiausia cigarečių kontrabanda penktadienį buvo sulaikyta Raigardo kelio poste. Vėlyvą vakarą šio posto muitinės pareigūnai sustabdė Lietuvos piliečio E.A. vairuojamą automobilį „Volkswagen Passat“. Nors vairuotojas deklaravo, kad neleistinų prekių ir daiktų neveža, turėdami informacijos iš Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT), pareigūnai nuodugniai apžiūrėjo įtarimų sukėlusį automobilį ir jame aptiko kelias specialiai įrengtas slėptuves. Vietoj kuro bako ir po automobilio bagažinės dugnu įrengtose slėptuvėse muitininkai atrado pusseptintos dėžės kontrabandinių cigarečių „Minsk Superslims“. Sulaikytų cigarečių vertė – daugiau kaip 26 tūkst. litų.

Medininkų kelio poste muitinės pareigūnai patikrino maršrutinius autobusus „Minskas – Vilnius – Kaunas“ ir „Minskas – Vilnius“. Pasak pareigūnų, autobusus jie apžiūri itin įdėmiai, nes tokio tipo transporto priemonių techninės ertmės tapo įprastomis slėptuvėmis nelegaliai vežamoms cigaretėms. Muitinės pareigūnai, kruopščiai apžiūrėję abu autobusus, ištraukė du bulvinius maišus cigarečių pakelių „Fest“ ir „Fest 7“, kurie buvo sukaišioti po keleivių sėdynėmis esančiuose liukuose. Kaip ir reikėjo tikėtis, pusaštunto tūkstančio litų vertės cigarečių savininkas taip ir neatsirado.

Vilniaus Pašto pervežimo centre tikrindami siuntas, Mobiliosios grupės kinologai su tarnybiniais šunimis siuntoje į Daniją aptiko beveik 90 pakelių cigarečių su rusiškomis banderolėmis už daugiau kaip 600 litų.

Cigaretės, į Lietuvą įvežamos neleistinais kiekiais, vakar taip pat buvo sulaikytos Lavoriškių kelio poste automobilyje „Audi“, Raigardo kelio poste – Lenkijos piliečio vairuojamame automobilyje „DAF“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius