Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 19 /17:17

„Automagistralės“ ir „Panevėžio kelių“ vadovams – STT įtarimai dėl piktnaudžiavimo

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo vykdant viešuosius pirkimus kelių remonto srityje. STT Panevėžio valdybos pareigūnai turi duomenų, leidžiančių pagrįstai įtarti, kad, pasinaudojus Lietuvos automobilių kelių direkcijos ir vienos valstybės įmonės inicijuotais ir vykdytais ne mažesnės nei 1 mln. eurų vertės dviem viešaisiais pirkimais dėl kelių remonto, buvo piktnaudžiaujama tarnyba.
Rūko paslėpti...
Asociatyvi iliustracija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Naujienų agentūra BNS išsiaiškino, kad konkursuose galėjo piktnaudžiauti „Automagistralės“ ir „Panevėžio kelių“ vadovai.

Įtariant, jog valstybės įmonės „Automagistralė“ vadovai ir vienos didžiausių šalyje kelių ir tiltų statybos bendrovių „Panevėžio keliai“ darbuotojai galėjo piktnaudžiauti kelių remonto viešuosiuose pirkimuose, Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą.

BNS žiniomis, įtarimai pareikšti „Automagistralės“ vadovui Vladislavui Moliui ir jo pavaduotojui Kazimierui Eirošiui, „Panevėžio kelių“ technikos direktoriui Viliui Gražiui ir jo pavaduotojui. Visiems jiems pareikšti įtarimai, jų namuose atliktos kratos.

STT pranešė, jog trečiadienį atliko kratas neįvardijamoje valstybės įmonėje bei privačioje bendrovėje.

Kratos darbo vietose ir namuose

Siekiant turtinės naudos vienai akcinei bendrovei, kaip įtariama, buvo pažeisti Viešųjų pirkimų įstatyme nustatyti lygiateisiškumo, nediskriminavimo, skaidrumo principai, praneša STT.

Atliekant procesinius ikiteisminio tyrimo veiksmus, trečiadienį buvo atliktos kratos kai kurių asmenų, dirbančių valstybės įmonėje ir akcinėje bendrovėje, darbo vietose ir namuose.

Kratų metu STT Panevėžio valdybos pareigūnai paėmė tyrimui reikšmingų dokumentų. Dviem asmenims, einantiems vadovaujamo darbo pareigas valstybės įmonėje, pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba. Taip pat dviem asmenims, einantiems vadovaujamo darbo pareigas akcinėje bendrovėje, pareikšti įtarimai dėl padėjimo piktnaudžiauti.

„Nekomentuosiu šito klausimo“

„Automagistralės“ vadovas V.Molis BNS negalėjo nei patvirtinti, nei paneigti, jog jam yra pareikšti įtarimai: „Nekomentuosiu šito klausimo.“

V.Gražius BNS atsisakė komentuoti jam pateiktus įtarimus, o su „Panevėžio kelių“ vadovu Virmantu Puidoku BNS susisiekti nepavyko.

„Vėl mestas šešėlis užsisėdėjusiems kelių įmonių vadovams. Labai nemalonios žinios, ir, deja, ne pirmą kartą iš kelininkų. „Automagistralės“ įmonės vadovui ir jo pavaduotojui STT pareiškė įtarimus. Šios dienos įvykiai tik įrodo – mūsų pradėta visuotinė kelių įmonių reforma yra būtina. Sektorius privalo apsikuopti“, – BNS atsiųstame komentare cituojamas susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovas Egidijus Skrodenis BNS teigė nežinantis, dėl kokių konkrečių „Automagistralės“ viešųjų pirkimų įmonės vadovui V.Moliui pareikšti įtarimai.

Dėl korupcijos nuteista 16 asmenų

Pastarąjį ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

2016 metais STT Panevėžio valdyboje pradėta 11 ikiteisminių tyrimų, teismai išnagrinėjo 14 STT Panevėžio valdybos pareigūnų tirtų bylų. 16 asmenų nuteista dėl kyšininkavimo, piktnaudžiavimo tarnyba, prekybos poveikiu ir kitų korupcinio pobūdžio nusikaltimų, pažymima STT atstovų trečiadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius