Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Automobilį „Smart“ internetu pirkęs kaunietis liko ir be mašinos, ir be 30 tūkst. litų

31 metų kaunietis, susigundęs internetu įsigyti automobilį „Smart&Passion“, liko apgautas – be mašinos ir sumokėtų tūkstančių.
Smart
JAC IV – kinų alternatyva „Smart“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antradienį į policiją kreipėsi vyriškis ir papasakojo, kad birželio 1 dieną internete rado skelbimą, jog Vokietijoje gyvenanti moteris parduoda automobilį Smart. Kadangi prašoma kaina – 2 900 eurų – tiko, jis susisiekė su pardavėja. Ši pranešė neva jau išvykusi į Ispaniją, tačiau mašiną pirkėjui pristatys transporto kompanija, su kuria ji viską suderins. 

Birželio 7-ąją kauniečiui pranešta, kad minėta įmonė paėmė automobilį iš pardavėjos, tačiau tam, kad jis būtų parvežtas į Lietuvą, kaunietis turi skubiai pervesti sutartą sumą – 2 900 eurų – į nurodytą banko sąskaitą. Po trijų dienų, birželio 10-ąją, vyriškis pervedė pinigus ir sužinojo, kad birželio 19-ąją automobilis jau stovės prie jo namų.

Likus dienai iki nurodytos datos vyras gavo naują pranešimą. Paaiškėjo, kad kilo nesklandumų dėl automobilio draudimo, todėl pirkėjas turi pervesti papildomai 2 tūkst. eurų į nurodytą banko sąskaitą. Norėdamas kuo greičiau sulaukti pirktos mašinos, kaunietis tą pačią dieną pervedė 6 910 litų ir sulaukė patvirtinimo, kad visi nesklandumai išspręsti, tad mašina, kaip ir planuota, birželio 19-ąją bus pristatyta nurodytu adresu, į pirkėjo namus.

Tačiau nei tądien, nei vėliau automobilio kaunietis taip ir nesulaukė. Į skambučius ir laiškus nereagavo nei moteris, iš kurios pirko automobilį, nei jį pargabenti turėjusi kompanija.

Supratęs, kad buvo apgautas, vyriškis kreipėsi į policiją. Patirtus nuostolius jis  įvertino 30 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius