-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Automobilio stogą šalčininkietis išklojo baltarusiškų rūkalų pakeliais

Gintaro Žagunio užkardos pasieniečiams įkliuvęs šalčininkietis automobilio „VW Sharan“ stoge įrengtoje slėptuvėje gabeno beveik 800 pakelių kontrabandinių rūkalų, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Pasieniečių krata
Pasieniečių krata / VSAT nuotr.

Šeštadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės G.Žagunio užkardos pasieniečiai Šalčininkų rajono kelyje Dieveniškės–Šalčininkai, ties išvažiavimu iš vadinamosios Dieveniškių kilpos, sustabdė automobilį „VW Sharan“. Vienatūrį lietuviškais numeriais vairavo 29-erių Šalčininkų gyventojas.

Iš pirmo žvilgsnio atrodė, kad jis nieko draudžiamo negabena. Asmens ir automobilio dokumentai buvo tvarkingi. G.Žagunio užkardos pareigūnams įtarimų kilo, kai jie pastebėjo lubų tvirtinimo varžtų sukinėjimo žymes.

Pasieniečiai patyrinėjo mašinos lubas ir aptiko slėptuvę. Visas „VW Sharan“ stogas buvo nuklotas kontrabandinių rūkalų pakeliais. Iš viso šalčininkietis vežė 796 pakelius cigarečių „NZ Gold Superslims“ ir „5 Minsk Superslims“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl akcizais apmokestintų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką VSAT pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną. Už tai šalčininkiečiui gresia bauda nuo 4000 iki 6000 eurų. Šią bylą nagrinėsiantis tesimas taip pat gali konfiskuoti 2001 m. laidos automobilį „VW Sharan“.

Vairuotojas po apklausos paleistas, o vienatūris ir cigaretės saugomi VSAT Vilniaus rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius