-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Automobilis išgaravo, bet kėdainiečiams lizingo afera baigėsi nuosprendžiu

Šiaulių apylinkės teismas paskelbė nuosprendį dviem kėdainiškiams: 30 m. R.K. ir 23 m. T.L. Kaltinamieji sukčiavo – sudarė  išperkamosios nuomos sutartį dėl automobilio įsigijimo, žinodami iš anksto, kad sutartinių įsipareigojimų nevykdys.
Šiauliuose išnarpliota kraupi prievartavimo byla
Šiauliuose išnarpliota kraupi prievartavimo byla / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Teismas nustatė, kad nusikaltimas buvo įvykdytas 2014 m. vasarą. Kaltinamasis R.K. pasiūlė kaltinamajam T.L. už 800 Lt (231,70 Eur) apgaule paimti paskolą automobiliui įsigyti, įkeičiant automobilį.

Iš anksto buvo susitarta, kad T.L. su bendrove, kuri suteiks paskolą automobiliui įsigyti, sudarys išperkamosios nuomos sutartį, tačiau savo sutartinių įsipareigojimų nevykdys, o automobilį perduos R.K.

Vykdydamas R.K. nurodymus T.L. 2014 m. rugpjūčio mėnesį Šiauliuose su bendrove ir automobilio pardavėju sudarė trišalę sutartį. T.L. iš automobilio pardavėjo, pinigus paskolinusios bendrovės vardu, už 15 000 Lt (4 344,30 Eur) įsigijo automobilį „VW Passat“.

Iškart po sandorio minėtą automobilį T.L. perdavė R.K., kuris juo grįžo į Kėdainius. Kėdainiuose R.K. automobilį perdavė kitam asmeniui, kuris nenustatytas, automobilis nerastas.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai, kad abu kaltinamieji padarė nusikalstamą veiką, priskiriamą nesunkių nusikaltimų kategorijai.

Jų atsakomybę lengvina tai, kad kaltinamieji prisipažino ir nuoširdžiai gailėjosi. Be to, kaltinamasis T.L. yra jaunas, turi šeimą, mažametį vaiką.

Abu kaltinamieji nusikalstamą veiką padarė bendrininkų grupėje. Jie yra anksčiau teisti, teistumas neišnykęs.

Atsakomybę sunkinanti aplinkybė – abu kaltinamieji nusikalstamą veiką padarė bendrininkų grupėje. Jie yra anksčiau teisti, teistumas neišnykęs.

Baudžiamoji byla buvo nagrinėjama atliekant sutrumpintą įrodymų tyrimą, todėl paskirta bausmė sumažintina vienu trečdaliu.

Be to, kaltinamasis T.L. dėjo pastangas, kad atlygintų nuostolius: 2015 m. pradžioje pasirašė vekselį pinigus paskolinusios bendrovės naudai, 2016 m. jo artimi giminaičiai įsipareigojo atlyginti padarytą turtinę žalą.

Teismas, penkis kartus teistam R.K., skyrė 6 mėn. laisvės atėmimo bausmę, kuri sumažinta vienu trečdaliu – skirtas laisvės atėmimas 4 mėn. Minėta bausmė subendrinta su ankstesne neatlikta bausme ir skirta galutinė – 2 m. 9 mėn. laisvės atėmimo. Bausmę R.K. atliks pataisos namuose.

Antrą kartą teisiamam T.L. teismas skyrė 6 mėn. laisvės atėmimo bausmę, kurią sumažino trečdaliu – skirtas laisvės atėmimas 4 mėn. Ši bausmė subendrinta su ankstesne bausme. Teismas kaltinamajam T. L. skyrė 2 m. laisvės atėmimo bausmę, kurios vykdymas atidėtas 2 m.

Nuosprendis per 20 d. nuo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui per Šiaulių apylinkės teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius