Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Automobilių elektros įrangą montuojančios įmonės sandėliuose Kaune muitinės kriminalistai aptiko cigarečių kontrabandą

Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai krėtė vienos automobilių elektros įranga prekiaujančios Kauno įmonės sandėlius Kauno Šilainių mikrorajone. Viename pareigūnai aptiko 3,5 tūkst. pakelių rūkalų su Baltarusijos ir Kirgizijos banderolėmis, kitame rasta apie 9 tūkst. pakelių, ženklintų Rusijos ir Baltarusijos banderolėmis. Bendra sulaikytos cigarečių kontrabandos vertė – apie 100 tūkst. litų.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / MKT nuotr.

Kaip rašoma Muitinės kriminalinės tarnybos pranešime, kriminalistai turėjo informacijos, kad viena automobilių elektros įranga prekiaujanti ir ją montuojanti Kauno įmonė galimai sandėliuoja kontrabandines cigaretes. Sausio 10-osios rytą pareigūnai netikėtai patikrino du šios įmonės garažus, esančius Šilainių mikrorajono garažų masyve.

Informacija pasitvirtino – garažai buvo paversti tikrais įvairiausių rūšių kontrabandinių cigarečių sandėliais. Pareigūnai juose aptiko 13 rūšių kontrabandines cigaretes su Baltarusijos, Rusijos ir net Kirgizijos banderolėmis. Iš viso rasta 12 215 pakelių cigarečių („Fest“, „Denim Red“, „Winston“, „Minsk“, „Compliment“, „Bond“ ir kt.), kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 93 tūkst. 740 litų.

Pareigūnai apklausė įmonės direktorių – kaunietį D.B., kuris po apklausos buvo paleistas, skyrus kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius