Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Automobiliu nuo pasieniečių sprukęs devyniolikmetis bandė slėptis krūmuose

Švenčionių užkardos pasieniečiai vaikėsi nuo jų automobiliu „Volkswagen Passat“ sprukusį devyniolikmetį. Supratęs, kad pabėgti nepavyks, jis metė mašiną ir bandė slėptis miško krūmuose. Šis Švenčionių rajono gyventojas neturi teisės vairuoti, be to, mašina buvo be techninės apžiūros ir nedrausta.
Asociatyvinė iliustracija: sulaikymas
Asociatyvinė iliustracija: sulaikymas / VSAT archyvo nuotr.

Sekmadienį VSAT Ignalinos rinktinės Švenčionių užkardos pareigūnai pasienyje su Baltarusija, Švenčionių rajono kelyje Toleikos–Naujas Janavas, patikrinti stabdė automobilį „Volkswagen Passat“. Jo vairuotojas pasieniečiams nepakluso ir padidinęs greitį nurūko link Naujo Janavo kaimo. VSAT pareigūnai jį nusivijo tarnybiniu visureigiu įjungtais šviesos ir garso signalais. Už puskilometrio nuo stabdymo vietos bėglys, matyt, supratęs, kad atitrūkti nuo pasieniečių nepavyks, staiga sustabdė automobilį, iš jo iššoko ir spruko slėptis į čia pat augantį mišką.

Po neilgų paieškų pasieniečiai vairuotoją aptiko pasislėpusį krūmuose už 300 metrų nuo palikto „Volkswagen Passat“. Paaiškėjo, kad sulaikytasis yra devyniolikmetis Švenčionių rajono gyventojas. Jis neturėjo vairuotojo pažymėjimo ir teisės vairuoti, automobilis buvo be techninės apžiūros ir neapdraustas privalomuoju draudimu.

Bėglys buvo pristatytas į Švenčionių užkardą. Už nepaklusimą uniformuoto VSAT pareigūno teisėtam reikalavimui sustabdyti transporto priemonę Švenčionių rajono gyventojui pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Už tokį pažeidimą jis gaus baudą nuo 869 iki 1158 eurų. Devyniolikmetis turės reikalų ir su Švenčionių policija dėl vairavimo neturint teisės ir be automobilio dokumentų.

Po apklausos sulaikytąjį pasieniečiai paleido.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius