Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Automobiliu pradurtomis padangomis kontrabandininkas toli nenuvažiavo (nuotraukos)

Prie sienos su Rusija pasieniečių stabdyto įtartino automobilio vairuotojas buvo priverstas sustoti ir mesti neteisėtą krovinį, kai lauke įklimpo jo automobilis pradurtomis padangomis.
Įklimpęs kontrabandininko automobilis
Pasieniečių „ežys“ / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Kontrabandinės cigaretės
VSAT nuotr./Kontrabandinės cigaretės

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, trečiadienį vakare VSAT Pagėgių rinktinės Viešvilės užkardos ir Specialiosios paskirties būrio pareigūnai ties Jurbarko rajono Kalvelių kaimu patikrinti stabdė nuo Nemuno važiuojantį įtartiną automobilį Subaru Legacy.

Kaip ir tikėtasi, mašinos vairuotojas ignoravo VSAT pareigūnų reikalavimą sustoti, padidino greitį ir mėgino sprukti. Tolėliau buvęs kitas pasienietis spėjo ant kelio patiesti priverstinio stabdymo priemonę – dygliuotą juostą, vadinamąjį „ežį“.

VSAT nuotr./Įklimpęs kontrabandininko automobilis
VSAT nuotr./Įklimpęs kontrabandininko automobilis

Ją pervažiavęs automobilio vairuotojas dar sugebėjo apie 700 metrų nuvažiuoti pradurtomis padangomis. Jis iš kelio pasuko į lauką, ėmė jame manevruoti, kol galiausiai įklimpo ir iššokęs iš mašinos paspruko į čia pat buvusį mišką.

Likimo valiai paliktoje mašinoje VSAT pareigūnai aptiko 20 dėžių cigarečių „Jing Ling“. Visi 10 tūkst. pakelių cigarečių buvo paženklinti rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais. Rūkalų vertė taikant muitinio vertinimo metodiką siekia 60 tūkst. Lt.

Prie upės, kuria, manoma, iš Rusijos buvo atplukdytas neteisėtas krovinys, pasieniečiai sulaikė 19 metų Jurbarko rajono gyventoją. Vaikinas neturėjo leidimo būti čia pažymėtoje sienos apsaugos zonoje. Dėl Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimo jam pradėta administracinė teisena.

Dėl kontrabandos VSAT Pagėgių rinktinėje pradėtas ir ikiteisminis tyrimas. Sulaikytasis jurbarkiškis dviem paroms uždarytas į areštinę.

Automobilis ir rūkalai laikinai saugomi Viešvilės užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius