Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Automobilių vagis pareigūnų nepergudravo

22-jų metų šiaulietis Simonas Čebatoriūnas pareigūnus pergudrauti mėgino dukart. Pirmąkart – 2007–ųjų gegužės 6-osios naktį, kai spruko nuo jį persekiojančių patrulių, teigiama Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pranešime spaudai.
Policija
Policija / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.
Temos: 1 Vagystė

Tąkart nusikalstama grupuotė, užsiimanti automobilių vagystėmis, kuriai priklausė ir šis vaikinas, nužiūrėjo vienai uždarajai akcinei bendrovei priklausantį 1992 metais pagamintą automobilį „Audi 100 Avant“ su laikinaisiais valstybiniais numeriais. Transporto priemonę išgelbėjo šiaulietė, kurią kankino nemiga. Trečią  valandą nakties žvelgdama pro langą, ji pastebėjo, kaip nepažįstamas vaikinas įsirangė į kaimyno automobilį, stovėjusį Krymo g. 12-ojo namo kieme, ir juo išvažiavo.  Įtarusi vagystę, moteris tuoj pat paskambino policijos budėtojams.

Ieškoti automobilio suskubo visi mieste dirbę patrulių ekipažai. Šiaulių pietiniame mikrorajone patruliavę pareigūnai pastebėjo iš Krymo į Lieporių gatvę įsukantį  budėtojų paminėtą  automobilį. Pamatęs pareigūnus, automobilio vairuotojas padidino greitį ir mėgino nuo jų pasprukti. Persekiojamas automobilis važiavo su išjungtomis šviesomis, tad vairuotojui važiuoti buvo sunkoka.

Užspeistas pareigūnų, pavogtąjį automobilį vairavęs vagišius pasuko į Gegužių gatvės 11-ojo namo kiemą ir, iššokęs iš važiuojančios transporto priemonės, nėrė į tamsą. Vienas patrulis liko prie paliktojo automobilio, kitas nusivijo bėglį, tačiau juoda naktis nuo pareigūno jį puikiai paslėpė. Netrukus į įvykio vietą atvažiavo dar vienas patrulių ekipažas, kuriame buvo ir kinologas su tarnybiniu šunimi, kurio pergudrauti bėgliui jau nebepavyko. Dresuotas pėdsekys pareigūnus atvedė prie parkelyje, krūmuose, tūnančio vaikino. Sprukdamas jis bandė dar atsikratyti ir nusikaltimo įkalčiais, tačiau šuo pėdsekys jam neleido ir to padaryti. Nors patruliai atpažino „Audi 100 Avant“ vairavusį vaikiną, tačiau šis bandė jiems įteigti, kad krūmuose jis ne slepiasi, o tik stabtelėjo trumpam, eidamas iš šventės  namo. 

Siekdamas išvengti atsakomybės, S. Čebatoriūnas beveik metus slapstėsi nuo policijos pareigūnų, tačiau buvo surastas ir šių metų vasarį stojo prieš Šiaulių miesto apylinkės teismą.

Apie vagystę automobilio savininkas sužinojo iš policijos pareigūnų, kai šie pranešė dvi naujienas: vieną – kad jo automobilis pavogtas, kitą – kad jis jau ir surastas. Šiaulių policininkų operatyvumas maloniai nustebino nukentėjusįjį – pavogtas automobilis ir vagis surasti per 10 minučių.

Simonui Čebatoriūnui dėl vagystės buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, jam paskirta kardomoji priemonė – periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Atlikdamas šią prievolę, vaikinas pamėgino pareigūnus pergudrauti dar kartelį. Kadangi S. Čebatoriūnas nebuvo pavyzdingas kardomosios priemonės vykdytojas, ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis prokuroras pakvietė jį pasiaiškinti įpareigojimo periodiškai registruotis policijos įstaigoje nevykdymo priežasčių. Šiaulietis nė nemirktelėjęs išpoškino, kad sirgęs, ir kyštelėjo Dainų pirminės sveikatos priežiūros centro pažymą. Įdėmiai šį dokumentą apžiūrėjęs, prokuroras pastebėjo, jog ligos baigties data įrašyta kitu rašikliu nei parašyta visa pažyma. Pasirodo, medikų išduotą pažymą su įrašu apie ligos pradžią S. Čebatoriūnas užbaigė pats, įrašydamas jam reikalingą datą, kad pateisintų kardomosios priemonės nevykdymą. Taigi jam buvo pareikšti įtarimai dar ir dėl dokumentų klastojimo.

Siekdamas išvengti atsakomybės, S. Čebatoriūnas beveik metus slapstėsi nuo policijos pareigūnų, tačiau buvo surastas ir šių metų vasarį stojo prieš Šiaulių miesto apylinkės teismą, kuris  jį  pripažino kaltu dėl vagystės, dėl turto sugadinimo, nes, braudamasis į automobilį, sugadino durelių ir užvedimo spyneles, bei dokumentų klastojimo ir skyrė jam 58 paras arešto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius