Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Automobilų sargas prekiavo kontrabandiniais rūkalais

Šių metų pradžioje Pietinės policijos nuovados pareigūnų dėmesį patraukė aktyvus žmonių judėjimas vienoje Gardino g. įsikūrusioje automobilių stovėjimo aikštelėje. Pareigūnai pradėjo stebėti šią vietą.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / Policijos nuotr.

Paaiškėjo, kad aikštelės sargas automobilių saugojimą derina su dar vienu užsiėmimu – prekyba kontrabandinėmis cigaretėmis.  Kovo 28-ąją pareigūnai užfiksavo, kaip vyras cigarečių pakelį „Minsk Capital“ su svetimos šalies banderole pardavė nepilnametei.  Patikrinus patalpą, kurioje sargas budėjo, buvo rasta dar  18 pakelių kontrabandinių rūkalų. Šiaulių miesto apylinkės teismo nutarimu vyras buvo nubaustas 100 litų bauda, o pas jį rastos kontrabandinės cigaretės konfiskuotos.

Prekyba liovėsi. Tačiau tik trumpam. Vasaros viduryje pareigūnai vėl pradėjo stebėti į aikštelę ir iš jos zujančius žmones. Įtarę, kad sargas vėl užsiėmė neteisėta veikla, liepos 7 d. jie patikrino automobilių stovėjimo aikštelės sargų namelį ir ten  rado 173 pakelius kontrabandinių cigarečių.

Nuosavybės teises į jas tąkart deklaravo namelyje buvęs įmonės, saugančios šią automobilių aikštelę, savininkas.  Šiaulių miesto apylinkės teismo nutarimu jam buvo atseikėta 1 000 litų bauda ir konfiskuotos rastosios cigaretės. Tačiau tuo istorija dar nesibaigė.

Spalio 20-ąją Pietinės nuovados pareigūnai  įmonės savininką su kontrabandinėmis cigaretėmis  sulaikė dar kartą. Nešinas krepšiu su rūkalais jis žygiavo sargų namelio link. Tąkart pareigūnai jo krepšyje suskaičiavo 85 pakelius kontrabandinių cigarečių. Galima daryti prielaidą, kad vyras cigaretes nešė sargui-pardavėjui. Už pakartotiną pažeidimą Šiaulių miesto apylinkės teismas įmonės savininką nubaudė 20 000 litų bauda.

Tai tikrai didžiulė bauda, kurios mokėjimą vyras paprašė išdėstyti pagal grafiką. Kiekvieną mėnesį jo šeimos biudžetas netyks po 800 litų.

Didžiulė bauda laukia dar vieno pietiniame Šiaulių mikrorajone buvusio nelegalaus prekybos kontrabandinėmis cigaretėmis taško savininko. Gruodžio 14 d. Pietinės policijos nuovados pareigūnai, tikrindami informaciją, apsilankė viename  Lyros g. 9-ojo namo bute ir  rado 269 pakelius su Rusijos Federacijos banderolėmis. Buto savininkė neneigė prekiaujanti kontrabandinėmis cigaretėmis ir pripažino, jog už parduotą pakelį uždirbanti 50 centų. Už šį pažeidimą moteriai gresia nuo 5 000  iki 10 000  litų bauda ir kontrabandinių cigarečių konfiskavimas. Tą pačią dieną pareigūnai apsilankė ir viename Tilžės g. 52-ojo namo bute. Čia buvo rasti 42 pakeliai kontrabandinių cigarečių. Buto savininkės taip pat laukia administracinė atsakomybė.

Pietinės ir Centro policijos nuovados pareigūnai ragina miesto gyventojus apie nelegalią prekybą kontrabandinėmis cigaretėmis, namine degtine ar kitus negatyvius reiškinius pranešti tiesiai nuovadų viršininkams: Centro PN viršininkui – mobiliuoju tarnybiniu telefonu (8 698) 58446 arba elektroniniu paštu eugenijus.takusevicius@policija.lt, o Pietinės nuovados viršininkui – telefonu (8 698) 58463 arba elektroniniu paštu gintautas.jakimavicius@policija.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius