-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Avansus už baldų pagaminimą rinkusiems sukčiams – nauji kaltinimai

Šimtus tūkstančių litų už išskirtinių baldų užsakymus išviliojusiems dviem uteniškiams sukčiautojams – 35 metų L.V. ir 37 metų S.L. – prokurorai pateikė naujus kaltinimus dėl sukčiavimų įvairiuose šalies rajonuose. Iš viso pareigūnai atliko 23 ikiteisminius tyrimus.
Bylos dokumentai
Bylos dokumentai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 2 Baldai Prokuratūra

Kaip rašoma Panevėžio apygardos prokuratūros pranešime, nusikaltimų nuosavybei baudžiamąją bylą nagrinėti Biržų rajono apylinkės teismui perdavusios Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorės Danutės Šleivaitės teigimu, šie kaltinamieji pateikė dešimtis reklaminių skelbimų įvairių šalies rajonų laikraščiuose su melaginga informacija apie greitai ir gerai pagaminus nestandartinius baldus. Su klientais buvo sudarytos sutartys, paimti avansai už baldų pagaminimą, bet užsakytų baldų klientai nesulaukdavo, taip pat nebeatgaudavo ir atiduotų pinigų. Nuteistieji apgaule savo naudai iš pustrečio šimto šalies gyventojų įgijo beveik 200 tūkst. litų.

Ne kartą teisti bendrininkai, prieš kelerius metus įsigiję Klaipėdoje registruotą įmonę, ją naudojo savo sumanytai neteisėtai veiklai – sukčiavimui nuslėpti, nes žinojo, kad jokios ūkinės komercinės veiklos nė nesiruošia vykdyti.

Abu bendrininkai pernai teismo nuosprendžio sulaukę kitoje byloje buvo pripažinti kaltais ir šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmes.

Už sukčiavimą ir apgaule įgytą didelės vertės turtą baudžiama laisvės atėmimu iki aštuonerių metų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius