Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Avarija Anykščių rajone: autobusas susidūrė su vilkiku, sužeista nemažai užsieniečių (nuotraukos, video, papildyta 18.10 val.)

Anykščių rajone antradienio rytą susidūrė Rusijos bendrovei priklausantis autobusas ir sunkiasvoris vilkikas. Per avariją nukentėjo autobuso keleiviai užsieniečiai. Mažiausiai penki žmonės po avarijos nugabenti į ligoninę.
Į avariją patekęs autobusas
Į avariją patekęs autobusas / vilkmerge.lt nuotr.

Avarija Kavarsko seniūnijoje, kelio Kaunas-Zarasai-Daugpilis 84 km, įvyko šiek tiek prieš 8 val. Rusijos bendrovei priklausantis autobusas, pirminiais duomenimis, išvažiavo į priešingos krypties eismo juostą ir susidūrė su priešais važiuojančiu vilkiku Volvo. Po susidūrimo autobusas nuvažiavo nuo kelio į laukus.

Autobusu, pirminiais duomenimis, vyko užsieniečiai – Prancūzijos piliečiai.

Šio metu manoma, kad avarija galėjo įvykti autobuso vairuotojui, Rusijos piliečiui, užsnūdus prie vairo.

Per susidūrimą buvo sužaloti autobuso keleiviai. Greitosios pagalbos medikai į įvykio vietą buvo siunčiami ne tik iš Anykščių, bet ir iš Ukmergės.

Policija dar tikslina, kiek žmonių sužalota, tačiau teigiama, kad rimtesnę traumą patyrė tik autobuso vairuotojas – jam lūžusi koja. Vyriškis nuvežtas į Ukmergės ligoninę.

Kiti žmonės sužaloti lengviau, medikai jiems pagalbą suteikė iškart. Gydytojai teigia, kad į ligoninę užsieniečių nevežė, nes sužalojimai nėra dideli, o nuvežti į gydymo įstaigą žmonės būtų atskirti nuo savo grupės.

„Patirti sužalojimai jiems leidžia tęsti kelionę“, – teigia medikai.

Autobusas turistus vežė iš Rusijos miesto Sankt Peterburo į Prancūzijos sostinę Paryžių. Po avarijos dalis prancūzų atsisakė kelionę tęsti autobusu ir pradėjo ieškoti alternatyvių būdų. Užsieniečiai galvoja Paryžių pasiekti traukiniu.

Į avarijos vietą buvo nusiųsti ir ugniagesiai gelbėtojai. Tačiau žmonių vaduoti neprireikė, ugniagesiai tik nuplovė kelio dangą, sušlavė duženas.

Policija pradėjo avarijos tyrimą.

VIDEO: Į avariją pateko užsieniečius vežęs autobusas (vilkmerge.lt filmuota medžiaga)

Papildyta 9.41 val.: Aiškėja, kad kai kuriems turistams vis dėlto prireikė rimtesnės medikų pagalbos. Į Ukmergės ligoninę iš avarijos vietos jau nuvežti penki žmonės – autobuso vairuotojas ir keturios keleivės.

Teigiama, kad kitų sužeistų keleivių į ligoninę vežti kol kas nėra būtinybės.

Užsieniečiai į Sankt Peterburgą prieš kurį laiką atskrido lėktuvu. Tačiau dėl Islandijoje išsiveržusio ugnikalnio uždarius Europos oro erdvę, turistai nebeturėjo galimybių grįžti namo.

Kelias dienas nesulaukę, kol bus atnaujinti skrydžiai, užsieniečiai kelionei namo pasirinko autobusą ir šis Lietuvoje pateko į avariją.

Pasak policijos, abu susidūrusių transporto priemonių vairuotojai buvo blaivūs.

Papildyta 18.10 val.: Nors nelaimė įvyko Anykščių rajone, į avariją patekusiais užsieniečiai teko rūpintis Ukmergės policijos komisariato pareigūnams. Kaip rašo Ukmergės naujienų portalas vilkmerge.lt, to paprašė ukmergiškių kolegos iš Anykščių. Kadangi visi avarijoje nukentėję autobuso keleiviai buvo nugabenti į Ukmergės ligoninę, nuspręsta keliautojų grupės neišskirti.

Kaip vilkmerge.lt papasakojo Ukmergės policijos komisariato viršininkas Rolandas Kiškis, Ukmergės pareigūnai sulaukę anykštėnų prašymo, pirmiausia kreipėsi į UAB "Ukmergės autobusų parkas" direktorių Alfonsą Prabišą. Jis iš karto į įvykio vietą nusiuntė autobusą, kuris prancūzus atgabeno į Ukmergės policijos komisariatą.

Nukentėjusiems užsieniečiams pareigūnai nupirko arbatos, kavos ir sausainių. Kol prancūzai laukė atvykstant savo šalies konsulo, ukmergiškiai pareigūnai jiems rodė filmus apie Lietuvą.

Prieš išvykdami į Vilnių, užsieniečiai dėkojo visoms tarnyboms padėjusioms įvykio metu.

Prancūzai liko taip sužavėti lietuviais, kad net apsisprendė po patirto šoko atsigauti šalies sostinėje. Jie pasiryžo trečiadienį skirti sostinės įžymybėms apžiūrėti ir tik tada nuspręsti kaip grįžti į savo šalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius