Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Avariją, kai kaunietė su VW nepraleido motociklo „Yamaha“, policija vadina pranašiška

Penktadienį Lietuvoje sninga, tačiau Kauno policija žvelgia giliau – pavasaris jau čia. Vadinasi, šiltesnių orų ir sauso asfalto ilgai laukę baikeriai nuo šiol vis dažniau šmėžuos gatvėse. Automobilių vairuotojai per žiemą kiek atprato su jais dalytis važiuojamąja dalimi. Pavyzdys – ketvirtadienį Kaune įvykusi skaudi avarija. Todėl pareigūnai penktadienį paviešino pranešimą, pavadintą „Vairuotojai, būkite budrūs – į gatves išrieda motociklai!“
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Kauno apskrities policijos nuotr.

2015 m. balandžio 16 d. apie 17.40 val. Kaune, Miglovaros-Vokiečių g. sankryžoje, automobilio „VW Passat“ vairuotoja (gim. 1982 m.) važiuodama šalutiniu keliu, nepraleido ir susidūrė su  pagrindiniu keliu važiavusiu motociklu „Yamaha YZF-R125“, kurį vairavo nepilnametis (gim. 1998), neturintis teisės vairuoti transporto priemones. Motociklu taip pat vežė mažametį keleivį (gim. 2005 m.).

Motociklo vairuotojas ir 9-erių keleivis buvo užsidėję saugos šalmus, vairuotojas mūvėjo apsaugines pirštines. Daugiau jokių papildomų apsaugos priemonių jiedu nedėvėjo. KET numato, kad vaikus iki 12 metų apskritai draudžiama vežti motociklais.

Eismo įvykio metu apgadintas automobilis, motociklas ir sužalotas motociklo keleivis, kuris buvo pristatytas į gydymo įstaigą, po apžiūros išleistas namo. Motociklo vairuotojas ir keleivis buvo užsidėję saugos šalmus, vairuotojas mūvėjo apsaugines pirštines. Daugiau jokių papildomų apsaugos priemonių nedėvėjo. Kelių eismo taisyklių 195.3 punktas numato, kad vaikus iki 12 metų draudžiama vežti motociklais. 

2015 m. balandžio 11 d. apie 17.15 val. kelyje Vilijampolė-Žeimiai-Šėta 6 km, motociklo „Harley Davidson“ 42 metų vairuotojas nepasirinko saugaus važiavimo greičio bei atstumo ir atsitrenkė į priekyje važiavusį ir stabdžiusį automobilį „BMW“, vairuojamą 1981 m. gimusios moters. Motociklininkas, nesuvaldęs transporto priemonės, nuo jos nukrito, o priešais atvažiuojančio automobilio „VW Passat“ vairuotojas (gimęs 1963), nespėjęs sustabdyti transporto priemonės, pervažiavo motociklo vairuotoją. Nors motociklo vairuotojas buvo su šalmu, dėl patirtų sužalojimų jis pristatytas į gydymo įstaigą. Teisė vairuoti A kategorijos motociklus vyriškiui suteikta nuo 2013 m.

2015 m. balandžio 11 d. apie 21.20 val. Kaune, Europos pr., motociklo „Honda CRB600“ 38 metų vairuotojas, apvažiuodamas kelyje buvusią kliūtį (tinklinio kamuolį), nesuvaldė vairuojamo motociklo, atsitrenkė į kelio atitvarus ir apsivertė. Nors motociklo vairuotojas buvo su šalmu, dėl patirtų sužalojimų jis pristatytas į gydymo įstaigą. Teisė vairuoti A kategorijos motociklus vyriškiui suteikta nuo 2011 m.

2015 m. balandžio 11 d. apie 17.05 val. Kaune, Partizanų g., automobilio „Audi“ vairuotojas, išvažiuodamas iš namo kiemo, nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio motociklo „Yamaha“, vairuojamo 50 metų vyriškio, sudarė jam kliūtį, todėl motociklininkas buvo priverstas staigiai stabdyti ir keisti važiavimo kryptį, tačiau nesuvaldė transporto priemonės ir griuvo. Eismo įvykio metu apgadintas motociklas, sužalotas vairuotojas ir keleivė.

Automobilio „Audi“ vairuotojas iš įvykio vietos pasišalino. Netrukus automobilis buvo surastas, vairuotojas nustatinėjamas. Motociklo vairuotojas buvo su šalmu ir specialia motociklininko apranga (striukė ir kelnės), keleivė taip pat dėvėjo šalmą. Tačiau dėl patirtų sužalojimų pristatyti į gydymo įstaigą. Teisė vairuoti A kategorijos motociklus vyriškiui suteikta nuo 1995 m.

Kauno apskrityje šiais metais jau žuvo 8 asmenys, dar 208 (iš jų 5 važiavo motociklais) buvo sužeisti (praėjusiais metais iki balandžio mėnesio pabaigos Kauno apskrityje žuvo 9 asmenys, 189 (iš jų 2 važiavo motociklais) buvo sužeista), todėl Kauno apskrities policija ragina vairuotojus būti atidiems, laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius