Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Avariją sukėlęs parlamentaras Vincas Babilius antrą kartą nepasirodė teisme ir teisinosi iki šiol nesusiradęs advokato

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas antrą kartą iš eilės atidėjo parlamentaro Vinco Babiliaus administracinės bylos dėl eismo įvykio, kai jis, kaip įtariama, sukėlė avariją ir pasitraukė iš jos vietos
Vincas Babilius
Vincas Babilius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Vincas Babilius

Posėdyje pirmadienį teisėjas Olegas Zaicevas paskelbė, kad V.Babilius neatvyko ir teismui pranešė, kad intensyviai ieško sau advokato. Jo iki posėdžio susirasti nespėjo. Seimo narys taip pat prašė neskirti bylos liepos 5-19 dienomis, nes bus išvykęs iš Lietuvos.

Teisėjas sakė, kad liepos 19 diena yra priešpaskutinė jo darbo diena prieš atostogas ir bylą atidėjo 19 dienai. Teisėjas taip pat pratęsė administracinės bylos terminą vienerių metų laikotarpiui, rugsėjį, kai vyks trečiasis posėdis, būtų pasibaigęs pusės metų terminas patraukimui administracinėn atsakomybėn.

Teisėjas taip pat atkreipė dėmesį, jog tuo metu liudytojai pavyzdingai atvyksta į teismą. Į posėdį atvykusiai nėščiai liudytojai teisėjas sakė, jei ji negalės dalyvauti kituose posėdžiuose, teismas remsis tyrimo meto duotais parodymais.

Į posėdį pirmadienį neatvyko automobilį „Mazda 6“, į kurį, kaip įtariama, trenkėsi V.Babiliaus visureigis „VW Touareg“, vairuotojas Mindaugas Novikovas, bei su juo vykusi bendrakeleivė. Pastaroji byloje yra liudytoja.

Jaunuolio tėvas Anatolijus Novikovas teisėjui sakė, jog sūnus ir mergina išvyko į Londoną. Mašina „Mazda 6“ priklausė A.Novikovui. Jis teismo paprašė pripažinti jį nukentėjusiuoju. Teismas šį prašymą patenkino.

M.Novikovas anksčiau yra sakęs, kad eismo įvykį sukėlęs parlamentaras jam atrodė neblaivus ir siūlė 25 tūkst. litų, kad nebūtų kviečiama policija.

„Tai man nesivaideno, kaip atrodė, kad buvo, taip ir pasakiau“, – penktadienį apie galimą V.Babiliaus girtumą žurnalistams sakė M.Novikovas.

M.Novikovas ir jo tėvas žurnalistams yra sakęs, kad V. Babilius su jais po įvykio nebuvo susisiekęs.

„Mazda 6“ per eismo įvykį buvo nepataisomai sugadinta. Automobilio savininko teigimu, ji buvo verta daugiau kaip 12 tūkst. litų.

V.Babilius anksčiau pripažino kovo 19-osios vairavęs automobilį, kuris pateko į avariją Vilniuje, tačiau neigė, kad prie vairo sėdo neblaivus.

Pasitraukimas iš eismo įvykio vietos užtraukia baudą vairuotojams nuo 3 tūkst. iki 4 tūkst. litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių arba administracinį areštą nuo 15 iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų.

Kadangi už vieną iš pažeidimų – pasitraukimą iš įvykio vietos – numatomas ir areštas, pagal įstatymus būtina gauti Seimo sutikimą suvaržyti parlamentaro laisvę. Seimas tokį sutikimą davė.

Konstitucijoje ir Seimo statute įtvirtinta nuostata, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas ar kitaip suvaržoma jo laisvė.

Seimas prieš kelerius metus buvo gavęs generalinio prokuroro prašymą panaikinti V.Babiliaus teisinę neliečiamybę dėl greičio viršijimo, ir tąkart prašymą 2010 metų rugsėjį tenkino. Neliečiamybė parlamentarui buvo panaikinta dėl to, kad magistrale Vilnius – Klaipėda jis 65 kilometrais per valandą viršijo leistiną greitį, o už tokį pažeidimą gali būti skirtas administracinis areštas.

Teismas tuomet V.Babiliui už greičio viršijimą skyrė maksimalią – 1,5 tūkst. litų – baudą ir trims mėnesiams atėmė teisę vairuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius