Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 11 15 /2018 11 16

Avarijoje prie Balėnų kaimo aštuonmetį mirtinai sužalojo Mažeikių tarybos narys Sigitas Kaktys

Ketvirtadienio popietę buvo pranešta apie tragediją Mažeikių rajone. Informuojama, kad kelyje Telšiai–Tirkšliai partrenktas iš mokyklinio autobuso išlipęs 8 metų berniukas, kuris žuvo įvykio vietoje. Įvykio liudininkai patvirtino, kad vaiką partrenkė ir pagalbą iškvietė Mažeikių rajono savivaldybės tarybos narys Sigitas Kaktys.
Sigitas Kaktys
Sigitas Kaktys / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

Telšių apskrities policija informavo, kad nelaimė įvyko 14 val. 15 min. kelyje, esančiame už kilometro nuo Balėnų kaimo. Automobiliu „Volvo S90“, kurį vairavo blaivus vyras, gimęs 1956 m., buvo partrenktas 8 metų berniukas.

Vėliau papildomai policija informavo, kad, pirminiais duomenimis, į vietą, kurioje įvyko eismo įvykis, vaikas buvo parvežtas mokykliniu autobusu. Iš jo išlipęs berniukas ėjo per gatvę, kur buvo partrenktas atvažiuojančio automobilio.

Iš mokyklinio autobuso išlipęs berniukas ėjo per gatvę, kur buvo partrenktas tarybos nario Sigito Kakčio vairuojamo automobilio.

Berniuko artimieji ir kiti Balėnų kaimo gyventojai, savo akimis matę eismo įvykį, atpažino žinomą politiką ir dabartinį tarybos narį konservatorių S.Kaktį.

Vėliau S.Kaktys buvo pastebėtas Mažeikių ligoninėje su dviem pareigūnais, kur buvo nustatyta, jog jis vairavo blaivus.

Mažeikių konservatorių skyriaus pirmininkė Lina Rimkienė patvirtino, S.Kaktys yra rinkiminiuose sąrašuose, todėl po nelaimės skubiai sprendžiama dėl jo narystės partijoje sustabdymo, kol bus aiškinamos įvykio aplinkybės.

Rytą po nelaimės politikas partiečiams pareiškė, kad yra sukrėstas tokios nelaimės ir savo narystę partijoje stabdo pats, kol bus išaiškintos visos aplinkybės.

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Aušra Blaževičienė BNS sakė, kad S.Kakčiui yra pareikšti įtarimai ir paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

„Taip, aš vairavau, bet nenoriu apie tai kalbėti, labai skaudi nelaimė, labai išgyvenu. Nieko nenoriu vertinti ir kalbėti, yra teisėtvarka, ji atliks tyrimą“, – BNS penktadienį sakė S.Kaktys.

Mažeikių politikas S.Kaktys yra gydytojas, taip pat 1995–1996 metais ėjęs Mažeikių mero pareigas. Nuo 2011 metų – Mažeikių rajono savivaldybės tarybos narys, Etikos komisijos pirmininkas.

1996 metais jis buvo išrinktas Seimo nariu ir ėjo valdymo reformų ir savivaldybių reikalų ministro pareigas. Išgarsėjo, kai Vyriausybės vardu 1999 metais jis pasirašė sutartis su JAV kompanija „Williams International Company“ dėl AB „Mažeikių nafta“ akcijų pardavimo. Vėliau dėl šios sutarties buvo iškelta baudžiamoji byla, kuri buvo nutraukta dėl senaties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius