-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl avarijos, per kurią susižalojo finansų viceministrė, atsakomybė krenta automobilio keleivei

Vilniaus centre įvykus avarijai, kuomet finansų viceministrė Rūta Bilkštytė važiuodama dviračiu dviračių taku rėžėsi į staiga atsidariusias neleistinoje vietoje sustojusio automobilio dureles, moteris pasidalino prokuratūros sprendimu. Tuo tarpu prokuratūra išplatino žinią, patikslindama internete pasklidusią informaciją ir informavo, kad ikiteisminis tyrimas vis dar yra tęsiamas.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / LR prokuratūros nuotr.

Atsižvelgdami į internetinės žiniasklaidos paskelbtas publikacijas apie eismo įvykį, kuriame nukentėjo Lietuvos Respublikos finansų viceministrė, ir atsižvelgiant į tai, kad tam tikri paskelbti teiginiai neatitinka faktinių aplinkybių arba jos interpretuotos neįvertinus duomenų visumos, prokuratūra informuoja apie pagrindinius ikiteisminio tyrimo metu surinktus duomenis, kuriais buvo remiamasi Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorui priimant procesinius sprendimus.

  • 2021 m. rugsėjo 7 d. Vilniuje, Gedimino prospekte, pavežėjimo paslaugas teikiantis vairuotojas sustojo išlaipinti keleivės dalinai užvažiavęs ant prospekte įrengtos dviračių eismo juostos. Keleivei netikėtai atidarius dešinės pusės dureles, į jas atsitrenkė tuo metu dviračių juosta važiavusi moteris, kuriai įvykio metu buvo nesunkiai sutrikdyta sveikata.

  • Vadovaujanti pirminiais, iškart po įvykio turėtais, duomenimis, ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas dėl transporto priemonės vairuotojo sukelto eismo įvykio, kurio metu kitam žmogui buvo nesunkiai sutrikdyta sveikata (pagal Baudžiamojo kodekso 281 str. 1 d.).

  • Ikiteisminio tyrimo eigoje, įvertinus gautą išsamesnę informaciją bei nukentėjusiosios pateiktus prašymus, įtariama nusikalstama veika buvo kvalifikuota kaip nesunkus sveikatos sutrikdymas dėl neatsargumo (pagal Baudžiamojo kodekso 139 str. 1 d.).

  • Įtarimai dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo pareikšti automobilio keleivei, kuri, kaip įtariama, pažeidė Kelių eismo taisyklių 9 punkto reikalavimus, nustatančius eismo dalyvių pareigą laikytis visų būtinų atsargumo priemonių, nekelti pavojaus kitų eismo dalyvių, kitų asmenų ar jų turto saugumui ir aplinkai, o taip pat – nesudaryti kliūčių jų eismui, bei šių Taisyklių 148 punkto reikalavimą, numatantį draudimą atidaryti sustojusios transporto priemonės dureles, jeigu tai kelia pavojų arba kliudo kitiems eismo dalyviams.

  • Pabrėžiame, kad įvertinus tyrimo metu nustatytą aplinkybę, kad automobilio vairuotojas sustabdė vairuojamą automobilį dviračių juostos ribose ir kelio ženklo „Sustoti draudžiama“ galiojimo zonoje, pavežėjo paslaugas teikiančiam vairuotojui buvo pritaikyta administracinė atsakomybė – jam buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas ir skirta bauda.

  • Gavus nukentėjusiosios ir jos advokatų prašymus įvertinti vairuotojo ir keleivių pavežėjimą organizuojančios įmonės galimą baudžiamąją atsakomybę dėl nukentėjusiosios patirtos žalos, buvo atlikti papildomi tyrimo veiksmai. Įvertinus gautus duomenis, prašymai vairuotojui bei keleivinių pavežėjimą organizuojančiai įmonei taikyti baudžiamąją atsakomybę buvo atmesti.

  • Ikiteisminis tyrimas šiuo metu tebevyksta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius