Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Avarijos Panevėžio aplinkkelyje bylą perėmė prokuratūra

Panevėžio apygardos prokuratūra perėmė du ikiteisminius tyrimus dėl šių metų sausio 7 d. Panevėžio aplinkkelyje, vedančiame iš Vilniaus į Rygą ir Šiaulius, per pūgą slidžiame kelyje viena po kitos įvykusių dviejų avarijų, kurių metu žuvo du policijos pareigūnai ir du greitosios pagalbos vairuotojai. Šiuos ikiteisminius tyrimus buvo pradėję Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Panevėžio rajono komisariato pareigūnai.
Apvirtusi gaisrininkų mašina
Tragiška avarija prie Panevėžio / „Panevėžio balso“ nuotr.

Kaip informuoja Panevėžio apygardos prokuratūra, didelį visuomenės susijaudinimą ir susirūpinimą sukėlusių eismo įvykių, kurių metu žuvo keturi žmonės ir keletas asmenų buvo sužaloti, aplinkybėms ir priežastims ištirti sudaryta  grupė, kuriai vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Rimantas Vagrys.

„Norime pareikšti nuoširdžią užuojautą žuvusiųjų kolegų – Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos dviejų pareigūnų ir Panevėžio rajono greitosios pagalbos dviejų vairuotojų šeimoms, jų bendradarbiams, avarijos metu sužalotai medikei ir kitiems nukentėjusiesiems. Koks bebūtų skaudus šis nelaimingas įvykis, turime  ištirti visas jo aplinkybes ir nustatyti avarijų priežastis, kaip yra nurodyta įstatymų,“ – sakė Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Rimantas Vagrys.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Rimantas Vagrys teigia, kad šiuo metu vyksta liudytojų apklausa, atliekami kiti procesiniai veiksmai. Pasak prokuroro, kol kas niekam įtarimai nepareikšti.

Įstatymas tam, kas, vairuodamas kelių transporto priemonę, pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus, numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius