-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Avarijos Raseinių r. priežastys ir pasekmės: šiurkšti klaida, stiprus smūgis, baisios traumos

Antradienį Raseinių rajono užmiesčio kelyje susidūrė 2 automobiliai, sužeisti 3 žmonės. Trečiadienį pareigūnai apie avariją paviešino detalesnę informaciją, iš kurios aiškėja: susidūrimą sukėlė itin neapgalvotas 19-mečio vairuotojo lenkimas, o jam pačiam ir nekaltiems žmonėms išsigydyti traumas prireiks daug laiko.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Nuotrauka iš „Facebook“ profilio „Alio, Raseiniai“

Neseniai 15min „Gazo“ rubrikoje kaip tik buvo pasakojama, kad kartais ištisinės linijos kirtimas tėra formalus pažeidimas, bet dažnu atveju pareigūnai pagrįstai traktuoja tai kaip nusikalstamą poelgį ir ne veltui už tokią „smulkmeną“ žvėriškai baudžia.

Kaip tik toks atvejis dabar pasitaikė Raseinių rajone, kur jaunas VW vairuotojas ne iš policijos ar žiniasklaidos pamokslų, o iš skausmingos asmeninės patirties įsitikino: jei negalima lenkti per ištisinę liniją, vadinasi, NEGALIMA.

Nuotrauka iš „Facebook“ profilio „Alio, Raseiniai“/Įvykio vietoje
Nuotrauka iš „Facebook“ profilio „Alio, Raseiniai“/Įvykio vietoje

Lietuvos kelių policijos tarnybos užfiksuotais duomenimis, antradienį 10.43 val., Raseinių r., Norgėlų k., krašto kelyje Ariogala–Raseiniai–Kryžkalnis, 20-metis vaikinas, vairuodamas automobilį „VW Caravelle“ įvažiavo į priešpriešinę eismo juostą, kirsdamas ištisinę ženklinimo liniją prieš sankryžą ir susidūrė su automobiliu „Opel Astra“, įvažiavusiu į pagrindinį kelią iš šalutinio kelio. Įvykio metu sužaloti ir ligoninėje gydomi abiejų automobilių vairuotojai, ambulatoriškai gydoma automobilio „VW Caravelle“ 19-metė keleivė.

Šiaulių apskrities policijos turimi detalesni duomenys apie nukentėjusiųjų patirtas traumas leidžia susidaryti dar ryškesnį įspūdį, kaip brangiai šiuo atveju kainavo neatsakingas jaunuolio vairavimas: pats „VW Caravelle“ vairuotojas dėl kraujo išsiliejimo į smegenis gydomas LSMU Kauno klinikose.

Jo keleivė (gim. 2000 m.) krūtinės sumušimą ir nubrozdinimą išleista gydytis išleista į namus. Tuo metu „Opel Astra“ vairuotoja dėl šlaunikaulio ir blauzdikaulio lūžių, stuburo krūtininės ir juosmeninės dalies lūžių, taip pat krūtinės ląstos sumušimo su plaučių kontūzijos, maža to, galvos traumos su hemoragija, gydoma LSMU Kauno klinikose.

Koks rimtas, skausmingas tai buvo susidūrimas, suprasti buvo galima ir iš pirmo žvilgsnio – avarijos padarinius atspindi leidinio „Alio, Raseiniai“ feisbuko profilyje publikuotos nuotraukos ir filmuota medžiaga iš įvykio vietos.

VIDEO: VW ir „Opel“ susidūrimas: prireikė ugniagesių gelbėtojų

Padarinius likviduojant, buvo prireikę ir ugniagesių gelbėtojų pagalbos.

Panaudojus gelbėjimo įrangą iš „Opel Astra“ išlaisvinta prispausta vairuotoja, sąmoninga perduota medikams.

Iš mikroautobuso „VW Caravelle“ išlaisvintas prispaustas vairuotojas, sąmoningas perduotas medikams. Galiausiai sutvarkyta ir važiuojamoji kelio danga, skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Ramūnas Matonis (dešinėje)
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Ramūnas Matonis (dešinėje)

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis yra pabrėžęs, kad pareigūnai kaskart privalės atimti vairuotojo pažymėjimą, kai į priešpriešinę eismo juostą esant ištisinei linijai bus įvažiuojama sukeliant pavojingą situaciją, pavyzdžiui, kaip šiuo atveju, lenkiant.

„Jeigu išvažiuosi į priešpriešinę eismo juostą lenkdamas, liks ir toliau privalomas teisių atėmimas. Nebūtinai bus atimama, kai, pavyzdžiui, apsisukama, arba pastatoma kairėje pusėje kirtus ištisinę, arba šiaip išvažiuojama į kairę pusę nieko nelenkiant“, – yra sakęs R.Matonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius