-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Avaringo trečiadienio epizodai: nuvažiavimas nuo kelio, kaktomuša, pargriuvusi autobuso keleivė

Vasario 5-ąją, trečiadienį, pirminiais duomenimis, šalies keliuose įvyko 53 eismo įvykiai, 3-uose jų nukentėjo žmonės. Visi šie įvykiai įvyko esant sausai kelio dangai. Sužeisti 4 eismo dalyviai.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / LKPT nuotr.

Popietę Marijampolės savivaldybėje, magistraliniame kelyje A5 Kaunas–Marijampolė–Suvalkai („Via Baltica“ ruožas), tiesiame ruože į priešpriešinio eismo juostą įvažiavęs automobilis „VW Passat“, nuvažiavo nuo kelio į griovį. Nukentėjo 55 metų vairuotojas.

Prieš trečią po pietų Vilniuje, Architektų gatvėje, pirminiais duomenimis, 62-ojo maršruto autobuse, jo vairuotojui stabdant, parkrito garbaus amžiaus keleivė. Į ligoninę dėl sužeidimų paguldyta 85 metų moteris.

Sostinėje į ligoninę dėl autobuse patirtų sužeidimų paguldyta 85 metų keleivė.

Vakare, po pusės aštuonių, Vilniuje, Grigiškėse, Mokyklos gatvėje, vingyje į dešinę į priešpriešinio eismo juostą įvažiavęs automobilis „Opel Astra“, vairuojamas neblaivaus 51 metų vyro (nustatytas 2,06 promilės girtumas), susidūrė su „Renault Mégane Scénic“, kurį vairavo 67-erių vyras. Nukentėjo abu vairuotojai.

Gautas pranešimas apie vasario 6 d., ketvirtadienį, įvykusį eismo įvykį: prieš septintą ryto Šeduvoje (Radviliškio r.), Vytauto gatvėje, automobilis „Toyota Avensis“, vairuojamas vyro, gim. 1977 m., partrenkė ir mirtinai sužalojo, pirminiais duomenimis, į važiuojamąją kelio dalį įėjusią moterį (gim. 1947 m.). Pirminiais duomenimis, tamsiuoju paros metu pėsčioji neturėjo jokių šviesą atspindinčių elementų.

Lietuvos kelių policijos tarnyba (LKPT) atkreipia eismo dalyvių, ypač vairuotojų, pėsčiųjų, dėmesį į eismo sąlygas. Pasak meteorologų, šiandien, vasario 6 d., daug kur numatomi krituliai, vakare formuosis plikledis. Tad kelių dangos daugiausia bus šlapios, galbūt ir slidžios.

Dulksna, lietus, šlapdriba, sniegas, tvyrantis rūkas gerokai sunkina ne tik matomumą, bet ir važiavimą. Esant šlapiai (slidžiai) kelio dangai, pailgėja transporto priemonės stabdymo kelias (atstumas).

LKPT prašo vairuotojų: važiuokite tik saugiu greičiu, kad, prireikus, galėtumėte saugiai suvaldyti vairuojamą transporto priemonę. Būkite atidūs išvažiuodami iš šalutinio kelio, sukdami į kairę, persirikiuodami, nelenkite, neįsitikinę, kad tai daryti saugu. Laikykitės saugaus (reikiamo) atstumo iki kitos transporto priemonės.

Pėstieji, tamsiuoju paros metu, esant blogam matomumui, neapšviestuose keliuose, turėkite su savimi ir naudokite šviesą atspindinčius elementus (prožektorių, šviečiantį žibintą, atšvaitą (-us), ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais), kad Jus iš anksto galėtų pastebėti transporto priemonių vairuotojai.

Pėstieji, įžengti į važiuojamąją kelio dalį galite tik tada, kai įvertinate atstumą iki artėjančių transporto priemonių ir jų greitį ir įsitikinate, kad tai saugu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius