Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Avižieniuose – betono fabrikas, „įteisintas“ verslo liudijimu

Mokesčių inspekcija nustatė, jog verstasi veikla, kuriai negalimas verslo liudijimas, laiku neįsiregistruota PVM mokėtoju, neteiktos deklaracijos, nemokėti gyventojų pajamų bei pridėtinės vertės mokesčiai. Po patikrinimo mokesčių mokėtojas savanoriškai sutiko sumokėti į biudžetą apie 70 tūkst. litų mokėtino GPM ir PVM.
Mokesčiai
Mokesčiai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Vilniaus apskrities valstybinės mokesčių inspekcija (toliau - Vilniaus AVMI) informuoja, kad pagal pasitikėjimo telefonu 1882 gautą pranešimą patikrintos patalpos Vilniaus rajone, kuriose rasta veikianti betono gamybos linija. „Šeimyniniu verslu“ užsiėmė tėvas (patalpų, kuriose įrengta betono gamybos linija, savininkas) ir sūnus.

Patikrinimo metu paaiškėjo, kad tėvas turėjo įsigijęs verslo liudijimą, leidžiantį gaminti betono, gipso ir cemento gaminius, tačiau nesuteikiantį teisės gaminti ir parduoti patį betoną. Sūnus, įregistravęs bendrovę, turėjo 4 krovininius automobilius, kuriais klientams išvežiodavo savo pagamintą produkciją.

VMI specialistai nustatė, jog 2007 m. tėvas įsigijo daugiau kaip 240 tonų cemento betonui gaminti. Kaip rodo pirkimo-pardavimo dokumentai, vienos tonos betono pardavimo kaina – apie 200 litų. Tačiau asmuo gautų pajamų nedeklaravo.

2008 m. buvo įsigytos beveik 168 tonos cemento, minimali pardavimo kaina - 240 Lt/t. Už 2008 m. pateiktos GPM deklaracijos duomenys nesutampa su įrašais pajamų ir išlaidų apskaitos žurnale.

Kadangi tėvas vertėsi veikla, kuriai negalimas verslo liudijimas, jo pajamos apmokestintos 15 proc. GPM. Be to, pajamos iš veiklos viršijo 100 tūkst., todėl jis dar 2007 m turėjo įsiregistruoti PVM mokėtoju, tačiau to nepadarė ir PVM nemokėjo. Bet po Mokesčių inspekcijos patikrinimo mokesčių mokėtojas savanoriškai pateikė deklaracijas bei sutiko sumokėti į biudžetą apie 70 tūkst. litų mokėtino GPM ir PVM.

Pažymėtina, kad dar 2008 m. II pusmetį sūnaus bendrovė, neturėdama tam licencijos, teikė krovinių vežimo vidaus maršrutais paslaugas už atlygį ir gavo apie 16 tūkst. litų, neįskaitant PVM, pajamų. Už tai buvo surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas, o pirmos instancijos teismas skyrė 1 tūkst. litų baudą ir konfiskavo gautas lėšas.

Visą reikalingą informaciją apie veiklos įregistravimą bei mokestines prievoles galima gauti paskambinus trumpuoju VMI Mokesčių informacijos centro telefonu 1882 arba rasti internete adresu: www.vmi.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius