Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Azartinius žaidimus žaidęs ukmergiškis pralošė sugyventinės vardu paimtus kreditus

Ukmergės rajono apylinkės teismas laisvės apribojimu ir pinigine bauda nubaudė 22 metų vaikiną, kuris sugyventinės vardu ėmė greituosius kreditus ir juos pralošė.
Lošimų automatų salonas
Asociatyvinė iliustracija: lošimų automatų salonas / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Teismas 22 metų M.K. skyrė subendrintą bausmę – laisvės apribojimą vieniems metams su įpareigojimais bei 1205 eurų dydžio baudą. Teismo baudžiamasis įsakymas jau įsiteisėjęs ir neskundžiamas, skelbia teismas.
Ukmergės gyventojas pripažintas kaltu dėl neteisėtai įgytų svetimo naudotojo tapatybės patvirtinimo priemonių duomenų, neteisėto prisijungimo prie elektroninės bankininkystės sistemos bei apgaule įgyto svetimo turto.

Teismas nustatė, kad M.K. nuo 2014 metų balandžio 5 iki balandžio 15 dienos iš savo kompiuterio savo sugyventinės vardu užsiregistravo įvairiose greitųjų vartojimo kreditų internetinėse svetainėse.

Neteisėtai panaudodamas sugyventinei priklausančius tapatybės duomenis ir identifikavimo kodus, skirtus prisijungti prie elektroninės bankininkystės sistemos, M.K. sugyventinės vardu užpildė 12 paraiškų skirtingo dydžio sumomis paskoloms gauti.

Gavęs paskolas, M.K. iš sugyventinės sąskaitos pinigus pervesdavo į kitas sąskaitas. Tokiu būdu jis įgijo 5 200 litų.

Taip pat nustatyta, kad M.K. nuo 2014 metų balandžio 9 iki birželio 5 dienos neteisėtai panaudodamas sugyventinei priklausančius tapatybės duomenis ir identifikavimo kodus, skirtus prisijungti prie elektroninės bankininkystės sistemos, 49 kartus siekė gauti įvairaus dydžio paskolas.

Tačiau gauti daugiau paskolų nepavyko, nes sugyventinė neatitiko kredito gavėjo statuso.

M.K. kaltu prisipažino. Jis nurodė, kad reikėjo pinigų azartiniams žaidimams, kuriuos žaidžia apie dvejus metus. M.K. pačiam nebegalint pasiskolinti pinigų iš kredito bendrovių, jis nusprendė slapta pasinaudoti savo draugės bankininkystės prisijungimo duomenimis ir paimti įvairaus dydžio paskolų.

Gautus pinigus jis pralošė.

Skirdamas bausmę teismas įvertino, kad kaltinamasis anksčiau buvo teistas. Jis visiškai pripažino savo kaltę ir nuoširdžiai gailisi, o greitųjų kreditų įmonėms pilnai atlygino turtinę žalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius