Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Azerbaidžaniečio dokumentas – švarus, bet įtartinas: „Lapai patys išplyšo, išskalbus pasą su drabužiais“

Iš Lietuvos išvykti ketinęs azerbaidžanietis turėjo ne vien išskalbto asmens dokumento likučius, bet ir, įtariama, netikrą lenkišką pažymėjimą. Dėl pastarosios klastotės užsienietis atsidūrė ne išsvajotoje Švedijoje, o lietuviškoje areštinėje.
Asociatyvi iliustracija: Lenkijos vairuotojo pažymėjimo pavyzdys
Asociatyvi iliustracija: Lenkijos vairuotojo pažymėjimo pavyzdys / VSAT archyvo nuotr.

Pasienyje su Latvija sulaikytas azerbaidžanietis, kuris pasieniečiams pateikė ne tik netvarkingą pasą, bet ir turėjo, įtariama, padirbtą lenkišką vairuotojo pažymėjimą.

Pirmadienį VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Šiaulių pasienio užkardos pareigūnai budėjo prie Lietuvos sienos su Latvija, Pasvalio rajono Škilinpamūšio kaimo ribose. Jie pastebėjo iš Lietuvos teritorijos gilumos sienos link atvažiavusį taksi automobilį. Iš jo išlipęs vyras į Latviją ketino eiti pėsčiomis. Keliautoją patikrinti sustabdę pasieniečiai nustatė, kad tai – Azerbaidžano pilietis. Anot 30-mečio užsieniečio, jis planavo iš Lietuvos per Latviją keliauti į Švediją.

Azerbaidžano pilietis planavo iš Lietuvos per Latviją keliauti į Švediją. Į pasienį vyras atvyko lietuvišku taksi.

Dokumentų patikrinimo metu jis pateikė Azerbaidžano piliečio pasą išplėšytais lapais. Taip pat užsienietis turėjo ir leidimą gyventi Švedijoje. Apklausiamas jis aiškino, kad pasą netyčia išskalbė su drabužiais, o bandant dokumentą džiovinti lapai patys išplyšo.

VSAT pareigūnai nutarė apžiūrėti visus azerbaidžaniečio turimus dokumentus. Tarp jų rastas ir Lenkijos vairuotojo pažymėjimas, esą išduotas šiam 30-mečiui. Detalios patikros metu paaiškėjo, kad dokumentas, įtariama, yra visiška klastotė.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Azerbaidžanietis uždarytas į areštinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius