Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Azerbaidžano piliečio išmonė: vilkiko puspriekabę „legalizavo“ automobiliui išduotu numeriu

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė įtartiną puspriekabę.
Vairuotojas VSAT pareigūnams pateikė tvarkingą prancūzišką vilkiko „Mercedes-Benz“ registracijos liudijimą ir lietuvišką puspriekabės laikinosios registracijos pažymėjimą. Paaiškėjo, kad šis dokumentas – klastotė.
Vairuotojas pateikė tvarkingą prancūzišką vilkiko „Mercedes-Benz“ registracijos liudijimą ir lietuvišką puspriekabės laikinosios registracijos pažymėjimą. Šis dokumentas buvo klastotė. / VSAT nuotr.

Prie sienos su Lenkija VSAT pareigūnai sulaikė krovininį automobilį su puspriekabe, kuri buvo paženklinta, įtariama, klastotais lietuviškais registracijos numeriais. Be to, mašiną vairavęs Azerbaidžano pilietis pasieniečiams pateikė suklastotą dokumentą.

Ketvirtadienį Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė iš Lietuvos vykusį krovininį automobilį „Mercedes-Benz“ su puspriekabe „Schmitz“.

Pastaroji buvo paženklinta laikinaisiais lietuviškais registracijos numeriais, kurie iškart sukėlė įtarimų.

Nustatyta, kad tokie numeriai vos prieš dieną, trečiadienį, buvo išduoti „Peugeot“ markės automobiliui.

Dokumentų kontrolės metu vairuotojas, 61 metų Azerbaidžano pilietis, VSAT pareigūnams pateikė tvarkingą prancūzišką vilkiko „Mercedes-Benz“ registracijos liudijimą ir lietuvišką puspriekabės laikinosios registracijos pažymėjimą. Paaiškėjo, kad šis dokumentas – klastotė.

Pasieniečiai, įvertinę įvykio aplinkybes, leido vyrui tęsti kelionę vilkiku, o puspriekabė laikinai saugoma Kalvarijos užkardoje. Dėl disponavimo suklastotu dokumentu ir jo panaudojimo pradėtą ikiteisminį tyrimą atlieka Varėnos rinktinės pareigūnai. Jie aiškinsis tikrąjį puspriekabės savininką, penktadienį praneša VSAT.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius