-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baigta baudžiamoji byla dėl sukčiavimo dalyvaujant organizuotoje grupėje

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Ypatingų nusikaltimų tyrimo ir veiklos organizavimo skyriuje baigta didelės apimties ikiteisminio tyrimo byla dėl sukčiavimo, dalyvavimo organizuotoje grupėje, dokumentų klastojimo, disponavimo suklastotais dokumentais, netikrų vertybinių popierių gaminimo, laikymo ir realizavimo, nusikalstamu būdu įgyto turto legalizavimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo.
Bylos dokumentai
Bylos dokumentai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip rašoma Vilniaus policijos pranešime, ikiteisminio tyrimo metu, atlikus eilę ikiteisminio tyrimo veiksmų, ūkinės-finansinės veiklos, dokumentų ir rašysenos tyrimus, nustatyti keturi asmenys, įtariami vykdžius nusikalstamas veikas, numatytas Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 24 str. 4 d., 25 str. 3 d., 182 str. 1 ir 2 d., 213 str. 1 ir 2 d., 216 str., 222 str. 1 d. ir 300 str. 1 d.

Minėti asmenys, įgiję nukentėjusiųjų pasitikėjimą, pasinaudodami jų bejėgiškumu, pateikdavo jiems pasirašyti jų valios neatitinkančio turinio dokumentus – įgaliojimus tvarkyti, valdyti ir savo nuožiūra disponuoti jiems priklausančiu turtu – žemės sklypais. Po to, siekdami įteisinti žinomai nusikalstamu būdu įgytą turtą, sudarydavo sandorius dėl šio turto perleidimo, klastodavo didelės vertės vertybinius popierius ir apgaule išgaudavo nukentėjusiųjų parašus ant suklastotų dokumentų.

Nustatyta, kad nukentėjusiuosius dėl vienos ar kitos priežasties (psichinės ligos, neveiksnumo, lietuvių kalbos nemokėjimo, alkoholizmo, invalidumo, trūko socialinių įgūdžių) buvo lengva įtikinti pasirašyti dokumentus. Įtariamieji pasinaudojo net dingusia be žinios nukentėjusiąja ir suklastojo jos parašus ant atitinkamų dokumentų.

Ikiteisminio tyrimo byla Vilniaus miesto apylinkės prokuratūroje surašius kaltinamąjį aktą perduota teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius