Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baigta Policijos mokyklos vadovo nužudymo byla

Klaipėdoje baigta tirti buvusio Lietuvos policijos mokyklos vadovo nužudymo byla.
Lietuvos policijos mokykla
Lietuvos policijos mokykla / A.Kripaitės nuotr.

Buvęs ilgametis Policijos mokyklos viršininkas 63 m. Viktoras Liaudanskis šią vasarą tapo nusikaltėlio auka. Birželio 19 d. naktį prie savo namų jis buvo užpultas, sumuštas ir apiplėštas, o po mėnesio gydymo ligoninėje mirė.

Klaipėdos apygardos prokuratūra su Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnais baigė ikiteisminį nužudymo tyrimą dėl savanaudiškų paskatų, plėšimo bei pasikėsinimo apiplėšti, sukčiavimo ir neteisėto elektroninės mokėjimo kortelės naudojimo. Bylos medžiaga su kaltinamuoju aktu penktadienį perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Minėti kaltinimai pateikti 30-mečiam Klaipėdos rajono gyventojui, kuris, pasak kaltinamojo akto, šių metų birželio 19 d. apie 2 val. būdamas neblaivus prie įėjimo į Taikos pr. 97-ąjį namą Klaipėdoje smogė V.Liaudanskiui kumščiu į veidą. Vyrui nukritus ant laiptinės grindinio ir sunkiai susižalojus galvą, jis pagrobė du mobiliuosius telefonus, lagaminėlį su įvairiais dokumentais, pinginę su 30 litų bei joje buvusia elektronine banko mokėjimo kortele ir kitų daiktų, kurių bendra vertė – 482 Lt.

Be to, kaltinamasis pasikėsino pagrobti kieme stovintį 12 tūkst. litų vertės nukentėjusiojo automobilį, tačiau jam nepavyko, nes nesugebėjo jo užvesti, kadangi nežinojo, kad automobilyje įrengtas slaptas elektroninis užraktas.

Tą pačią naktį kaltinamasis pasinaudojo pagrobta nukentėjusiojo elektronine banko kortele: iš bankomato per kelis kartus paėmė ir apgaule savo naudai įgijo 3 tūkst. litų. Daugiau pinigų išgryninti nespėjo, nes kortelė buvo užblokuota.

Prie namų sumuštą vyrą rado žmona, jis buvo nuvežtas į ligoninę, tačiau po mėnesio joje mirė.

„Paprastai tokio pobūdžio nusikalstamos veikos priskiriamos prie vienų iš sunkiausiai išaiškinamų,  kadangi nukentėjusieji dėl sunkios būklės negali duoti parodymų arba dėl išgąsčio, tamsos bei netikėto užpuolimo iš už nugaros nespėja įsiminti užpuolikų veidų. Todėl šiuo konkrečiu atveju per kelias dienas atskleistas sunkus nusikaltimas bei sulaikytas įtariamasis, operatyviai ir laiku pritaikius būtinas procesines prievartos priemones, demonstruoja aukštą policijos ir prokurorų profesionalumą bei kompetenciją“, – sakė Klaipėdos apygardos vyriausiasis prokuroras Giedrius Danėlius, parašęs policijos generaliniam komisarui teikimą dėl trijų Klaipėdos AVPK Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnų paskatinimo už minėto nusikaltimo operatyvų ištyrimą.
 

Niekur nedirbantis, 4 kartus teistas pradinio išsilavinimo kaltinamasis teismo laukia suimtas, jam gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius