Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baigtas ikiteisminis tyrimas dėl mažametės išžaginimo

Skuodo rajono apylinkės prokuratūroje baigtas tirti didžiulį rezonansą šalyje sukėlęs nusikaltimas prieš mažametę mergaitę. Prokuroras Raimundas Galdikas antradienį surašė kaltinamąjį aktą ir baudžiamąją bylą dėl mažamečio asmens išžaginimo, mažamečio asmens seksualinio prievartavimo bei vagystės perdavė nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.
Bylos dokumentai
Bylos dokumentai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip informuoja Generalinė prokuratūra, kaltinimai byloje pareikšti šių metų sausio mėn. iš pataisos namų grįžusiam keturiasdešimtmečiui skuodiškiui G.J., kuris kalėjo už sunkius nusikaltimus – nužudymą bei išžaginimą. 

Kaltinamojo akto duomenimis, šių metų balandžio 19 d. viename iš Skuodo rajono sodų bendrijos namelių, vyras, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, pasinaudodamas bejėgiška nukentėjusiosios būkle, ją nugirdęs bei surišęs rankas, panaudodamas fizinį smurtą bei grasindamas nužudyti, išžagino bei seksualiai prievartavo aštuonerių metų mergaitę. 

Žagintojas pažįstamų kaimynų dukrą į sodą prisiviliojo gudrumu, pažadėjęs ją pavaišinti tortu bei namo parvežti dviračiu. 

Vyrui taip pat pateiktas kaltinimas ir dėl vagystės: sausio mėnesį vienoje iš Skuodo parduotuvių jis iš moters rankinės pagrobė polietileninį maišelį su pinigine, kurioje buvo 170 litų. 

„Prokuratūra, gindama nukentėjusiosios mažametės interesus, byloje pareiškė civilinį ieškinį dėl neturtinės 100 tūkst. litų žalos atlyginimo“,– sakė tyrimą atlikęs bei bylą teismui perdavęs Skuodo rajono apylinkės prokuroras R. Galdikas.

Nuo pat tyrimo pradžios įtariamajam skirta kardomoji priemonė – suėmimas. 

Už mažamečio asmens išžaginimą įstatymas numato maksimalią 15 metų laisvės atėmimo bausmę. 

Tai penktoji šiemet Klaipėdos apygardos prokurorų teismams perduota byla dėl seksualinio pobūdžio nusikaltimų prieš mažamečius asmenis. 

Sprendimą vienoje iš baigtų bylų Klaipėdos apygardos teisme žadama skelbti šių metų rugpjūčio 31 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius