-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Baigtas ikiteisminis tyrimas Šiaulių politikų byloje

Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą baudžiamojoje byloje, kurioje įtarimai dėl kyšininkavimo stambiu mastu (LR BK 225 str. 3 d.) pareikšti Šiaulių miesto savivaldybės tarybos nariams R. Č ir I. S.

Įtariama, kad Šiaulių miesto politikai R. Č. ir I. S. iš verslininko reikalavo 200 tūkstančių litų kyšio už žemės sklypų Šiaulių mieste Pavasario gatvėje detaliojo plano patvirtinimą Šiaulių miesto tarybos posėdyje, teigiama pranešime spaudai.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2008 m. balandžio mėnesį. 2008 m. liepos mėnesį Šiaulių miesto apylinkės teismas įtariamiesiems skyrė kardomąją priemonę – suėmimą vienam mėnesiui. Po mėnesio ši kardomoji priemonė abiems politikams buvo pakeista į rašytinius pasižadėjimus neišvykti. Be to, abu politikai visą ikiteisminio tyrimo laikotarpį teismo sprendimu buvo nušalinti nuo Tarybos narių pareigų.

Ikiteisminis tyrimas šioje byloje buvo atliekamas 16 mėnesių, tačiau būtini procesiniai veiksmai užėmė tik nedidelę dalį šio laiko. Didžiąją ikiteisminio tyrimo laiko dalį užėmė įtariamųjų ir jų gynėjų skundų, prašymų nagrinėjimas prokuratūroje ir teismuose. Iš viso šio ikiteisminio tyrimo metu buvo gauta apie 40 įtariamųjų ar jų gynėjų skundų bei prašymų, kuriuos išnagrinėjusi Šiaulių apygardos prokuratūra parengė apie 30 atsakymų, o teismai – apie 20 nutarčių.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir kaltinamąjį aktą surašė Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Byla 2009-08-14 perduota Šiaulių apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius