-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baigtas tyrimas dėl galimo Kauno policininkų smurto: paaiškėjo, kad smurtavo baro apsaugininkas

Informacija, kad prieš asmenį pernai Kaune galėjo smurtauti policijos pareigūnai, ikiteisminio tyrimo metu nepasitvirtino, o nustačius tikrąjį kaltininką – baro, kuriame ir įvyko neteisėti veiksmai, apsaugos darbuotoją, ir jam susitaikius su nukentėjusiuoju, tyrimas buvo nutrauktas.
Kauno policija
Kauno policija/ Asociatyvi nuotr. / Kauno apskrities policijos nuotr.

2019 rugsėjo 10 dieną Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto valdybos Korupcijos tyrimų skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 228 str. 1. d. dėl piktnaudžiavimo.

Tyrimas buvo pradėtas gavus piliečio, gimusio 1972 metais, skundą, kuriame jis kaltino Kauno apskrities policijos Patrulių rinktinės pareigūnus dėl panaudotos perteklinės jėgos sulaikymo metu bare, ko pasekoje jam buvo padarytas nežymus sveikatos sutrikdymas.

Ikiteisminio tyrimo metu, atliktus begalę procesinių veiksmų, buvo apgintas policijos pareigūno vardas ir nustatytas tikrasis kaltininkas. Tai vienos iš Kauno apsaugos tarnybų darbuotojas, gimęs 1977 metais, tuo metu dirbęs bare. Jam pareikštas įtarimas dėl nusikalstamos veikos, numatytos Baudžiamojo kodekso 228 str. 1 d. (piktnaudžiavimas), padarymo.

Apsaugos darbuotojas savo kaltę pripažino, nuoširdžiai galėjosi bei susitaikė su nukentėjusiuoju, todėl ikiteisminis tyrimas nukentėjusiojo prašymu buvo nutrauktas kaltininkui ir nukentėjusiajam susitaikius.

Imuniteto padalinių pareigūnai atkreipia dėmesį, kad vienas iš jų prioritetinių tikslų yra ginti policijos pareigūno garbę ir orumą bei vykdyti policijos pareigūnų apsaugą nuo galimo neteisėto poveikio, kuriuo siekiama paveikti sąžiningą ir objektyvų policijos pareigūno darbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius