-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baigtas tyrimas dėl galimo patrulio ir prokuroro suokalbio reido Kaune metu: nekaltas

Aiškėja rugpjūčio 25 d. Kauno Savanorių prospekte reido metu kilusio skandalo atomazga. Galimai nenubaustą kelių teismo taisykles pažeidusį Kauno apygardos prokuratūros prokurorą „paleidęs“ Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos 2-ojo būrio vyriausiasis patrulis jokių teisės aktų reikalavimų nepažeidė. Tai paaiškėjo po atlikto tarnybinio patikrinimo.
Policijos reidas Kauno Savanorių prospekte
Kauno policijos reido akimirka: sustabdytas prokuroro „Chrysler“ automobilis / Mariaus Vizbaro nuotr.

Rugpjūčio 25 d. popietę Kauno Savanorių pr. ir Birželio 23-osios g. sankryžoje Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai vykdė reidą, skirtą nustatyti vairuotojus, nepaisančius draudimo sukti į kairę ar kertančius ištisinę dvigubą liniją. Per 2 val. nustatyti 6 pažeidėjai, tačiau vienas iš jų, Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Ovidijus Vasiliauskas, bent jau taip buvo manoma iš pradžių, nuo baudos išsisuko.

Apie 16 val., pažeidęs kelio ženklinimą ir neteisėtai pasukęs iš Birželio 23-osios g. į kairę, į Savanorių pr., Kauno policijos pareigūno buvo sustabdytas „Chrysler 300“ automobilis. Gatvėje patikrinęs vairuotojo dokumentus, linksmai šnektelėjęs su pažeidėju, galiausiai prie savo tarnybinio automobilio patrulis grįžo vienas. Reide kartu dalyvavusiems žiniasklaidos atstovams jis patarė šio vairuotojo ir jo automobilio nuotraukų neviešinti.

15min žurnalistei pasiteiravus, ar „Chrysler“ valdytojas nebus nubaustas, nes yra „savas“, patrulis tik šyptelėjo ir tarstelėjo, kad jo bausti nevalia.

„Tai apygardos prokuroras“, – tiek tepasakė patrulis.

Mariaus Vizbaro nuotr./Policijos reidas Kauno Savanorių prospekte
Mariaus Vizbaro nuotr./Policijos reidas Kauno Savanorių prospekte

Tą patį vakarą, iškart po reido, 15min paviešinus apie šį galimą patrulio ir prokuroro suokalbį, Kauno apskrities VPK išplatino pranešimą, kuriame buvo teigiama, kad prokuroras visgi neišvengė nuobaudos. Jam buvo surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas pagal LR ATPK 124(1) str. 2 d. su administraciniu nurodymu. Iki rugsėjo 8 d. jis turėjo sumokėti 14 eurų baudą.

Iškilo klausimas: kada gi buvo surašytas protokolas? Iškart po pažeidėjo sustabdymo ar vėliau, kuomet informacija pasiekė visuomenę? Jei vis dėlto prokuroras buvo nubaustas reido metu, kodėl jis, kaip visi kiti pažeidėjai, neatėjo iki tarnybinio patrulių automobilio, nepasirašė dokumentų, o buvo greitai paleistas? Kodėl patrulis teigė negalintis jo bausti?

Siekiant atsakyti į šiuos žiniasklaidoje iškilusius klausimus, įvertinti, ar nebuvo padarytas tarnybinis pažeidimas, Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate (VPK) buvo pradėtas vidinis tyrimas.

Spalio 11 d. buvo gauti tarnybinio patikrinimo rezultatai.

„Tarnybinis patikrinimas dėl Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos 2-ojo būrio vyriausiojo patrulio veiksmų rugpjūčio 25 d. baigtas. Pareigūnas Lietuvos Respublikos policijos įstatymo ir Policijos patrulių veiklos instrukcijos reikalavimų nepažeidė, kadangi padarytą Kelių eismo taisyklių pažeidimą užfiksavo, automobilį sustabdė, patikrino jį vairuojančio asmens dokumentus ir išrašė vairuotojui šaukimą atvykti į policijos įstaigą protokolui surašyti.

Protokolas buvo surašytas tą pačią dieną, pažeidėjui paskirta bauda. Vyriausiojo patrulio elgesys perduotas įvertinti pareigūnų etikos komisijai“, – antradienį 15min informavo Kauno apskrities VPK viršininkas Darius Žukauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius