-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baigtas tyrimas dėl istorinę reikšmę turinčių automobilių „Facel Vega“ dalių vagystės

2014 m. vasario 17 d. į sostinės policiją kreipėsi Didžiosios Britanijos pilietis, kad buvo išlaužtos Vilniuje, Tauro g. esančio garažo durys ir nuo ten esančių retų ir restauruojamų automobilių „Facel Vega HK500“ (pagamintas 1959 m.) ir „Facel Vega II“ (pagamintas 1962 m.) pavogtos įvairios dalys. Pareiškėjas padarytą nuostolį įvertino daugiau nei 40 000 litų. Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl didelės vertės svetimo turto vagystės. Jau po kelių dienų intensyvaus darbo pareigūnai nustatė ir Kaune sulaikė ankščiau 5 kartus teistą įtariamąjį 42 metų A.Ž.Ž. Pas jį per kratas pareigūnai surado ir paėmė dalį iš garažo pagrobto turto.
Istorinių automobilių dalys
„Facel Vega“ sėdynės / Vilniaus policijos nuotr.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl didelės vertės turto ir turto turinčio istorinę reikšmę vagystės ir perdavė Vilniaus apylinkės prokuratūrai. Įtarimai dėl šio nusikaltimo pareikšti vilniečiui ir dviem kauniečiams.  

Kovo pradžioje pareigūnai sulaikė ir minėto kauniečio bendrininką 7 kartus teistą vilnietį P.P. (gimusį 1973 m.). Abiem įtariamiesiems nuo sulaikymo dienos iki šiol taikoma griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Didžiąją dalį pagrobtų autodalių įtariamieji jau buvo išpardavę, bet tyrimo metu jų pirkėjai buvo nustatyti ir automobilių „Facel Vega“ dalys grąžintos teisėtam savininkui.

Dalis pagrobto turto savininkui buvo grąžinta ir anonimiškai, po to, kai autodetalių pirkėjai sužinojo apie jų kilmę.

VIDEO: Pavogtų ir išardytų istorinių automobilių dalys

Be to, Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus tyrėjai šioje byloje pareiškė įtarimus ir A.Ž.Ž. sutuoktinei L.Ž. (gimusiai 1989 m.). Nustatyta, kad sutuoktinė suklastojo automobilių „Facel Vega HK500“ ir „Facel Vega II“ pirkimo pardavimo sutartis, kuriose įrašė kaip pardavėją ir automobilių savininką A.Ž.Ž.

Įtariamieji automobilių nespėjo parduoti, nors jau buvo surastas ir pirkėjas, davęs užstatą.

Tyrimo metu įtariamieji nesutiko su automobilių ir jų dalių savininko nurodyta verte, todėl pareigūnų prašymu Lietuvos istorinių transporto priemonių išsaugojimo asociacija „Retromobile“ atliko ekspertizę – buvo nustatyta ne tik rastų ir pateiktų detalių bei automobilių vertė, bet ir tai, kad abu automobiliai turi istorinę vertę.

Brangiausiai įvertintos detalės: 4 ratlankiai su domkratu (16 560 Lt), centrinis prietaisų skydas ir radiatoriaus groteles (po 6 900 Lt), centrinis valdymo pultas (3 450 Lt), vairo komplektas (2 587 Lt) ir kitos. Tyrimo metu buvo nustatyta ir šių retų automobilių realios vertės – 207 000 Lt ir 172 500 Lt. Įtariamiesiems teks atlyginti ir šios ekspertizės išlaidas.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už didelės vertė svetimo turto vagystę numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius