Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 13 /14:00

Gaują subūręs elitinis Panevėžio kriminalistas kanapių derliaus nurinkti nespėjo: kelią užkirto kolegos

Panevėžio policija baigė praėjusių metų pabaigoje pradėtą tyrimą dėl Kriminalinės policijos pareigūno, kuris įkūrė kanapių laboratoriją. Jam ir dar trims jo sėbrams pareikšti kaltinimai dėl neteisėto didelio kiekio kanapių auginimo veikiant organizuotoje grupėje. Pats pareigūnas dar kaltinamas piktnaudžiavimu tarnyba ir neteisėtu disponavimu psichotropiniais vaistais.

Įtarimų narkotikų auginimu sulaukė Vaidas Oftas, dirbęs elitiniame policijos padalinyje – Organizuotų nusikaltimų tyrimo valdyboje. Jis dirbo skyriuje, kurio pagrindinė užduotis – kova su narkotikų prekyba.

„Skaudu, kad policijos pareigūnas įvykdė šią nusikalstamą veiką. Iš kitos pusės, džiugu, kad to pačio komisariato pareigūnai išsiaiškino šį nusikaltimą. Tai rodo, kad tokie dalykai nėra toleruojami“, – kalbėjo prokuroras Mantas Jurkėnas.

V.Oftui pateikti kaltinimai, kad jis 2019 m. rugpjūčio-gruodžio mėnesiais parengė nusikalstamos veikos planą, subūrė grupuotę, duodavo jos nariams nurodymus ir organizavo didelio kiekio kanapių auginimą Kelmės rajone esančioje sodyboje.

VIDEO: Panevėžio apygardos prokuratūra baigė tyrimą dėl kanapes auginusio policijos pareigūno

30-metis kriminalistas vadovavo trims gaujos nariams – dviem anksčiau teistiems Kelmės rajono gyventojams ir vienam su teisėsauga iki tol nesusidūrusiam jaunam vyrui iš Šiaulių rajono.

Du iš jų anksčiau teisti Kelmės rajono gyventojai. Dar vienas – anksčiau neteistas jaunas vyras iš Šiaulių rajono.

„Jie yra pažįstami iš vaikystės, jaunystės laikų, dar iki darbo policijoje“, – per spaudos konferenciją užsiminė Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Mantas Jurkėnas.

Derliaus nuimti nespėjo

Kanapių laboratoriją grupuotė įrengė ūkiniame pastate, nusipirko sėklų ir auginimui reikalingos įrangos. Į neteisėta verslą vaikinai investavo apie 10 tūkst. eurų.

Užauginti kanapių vaikinai taip ir nespėjo, kelią jiems užkirto V.Ofto kolegos iš Panevėžio policijos Imuniteto skyriaus.

Jiems pateikti kaltinimais pagal Baudžiamojo kodekso 265 str. – dėl neteisėto kanapių auginimo. Už tai gresia viešieji darbai, bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 5 metų.

„Jei produkcija būtų užauginta veika būtų kvalifikuota visiškai kitaip. Šiuo metu jam inkriminuojamas tik auginimas. Realizacijai produktas nebuvo parengtas“, – pasakojo prokuroras.

Jei narkotikai būtų užaugę ir parduoti, vaikinams galėjo grėsti daug griežtesnė atsakomybė – įkalinimas nuo 10 iki 15 metų.

„Buvo sureaguota labai operatyviai. Šiuo atveju policijos pareigūnai neprovokavo, kad būtų padarytas sunkus nusikaltimas“, – pasakojo prokuroras.

Kriminalisto darbo vietoje buvo rasta ir psichotropinių vaistų, dėl to jam irgi pateikti kaltinimai.

V.Oftas jau yra atleistas iš tarnybos už pareigūno vardo pažeminimą.

Iki tol kriminalistas tarnavo pavyzdingai: dukart skatintas padėkomis už puikų darbą, charakterizuotas teigiamai ir ne kartą pats ėmėsi iniciatyvos kovoje su narkotikų prekeiviais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius