Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Baikerio L.Baltrūno advokatas pranešė apie du naujus įtariamuosius: „Jo žmona visą naktį verkė areštinėje“

Penktadienio pavakarę policijos sulaikytai baikerio Lauryno Baltrūno žmonai pareikšti įtarimai dėl bendradarbiavimo. Kaip tikina L.Baltrūno advokatas Saulius Juzukonis, įtariamąja Daiva Baltrūnienė tapo dėl to, nes neva bandė paslėpti du mėnesius namuose pragulėjusią baikerio liemenę. Jis priduria, kad šioje byloje atsirado ir ketvirtas įtariamasis, tačiau kol kas apie jį nieko pasakyti negali.
Laurynas Baltrūnas
Laurynas Baltrūnas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis paklaustas dėl įtarimų teigė, kad kol kas šia tema pareigūnai komentarų neteikia.

Tuo tarpu, S.Juzukonis aiškina, kad tai yra akivaizdus teisėsaugos spaudimas. Įtarimai D.Baltrūnienei pareikšti neva dėl to, kad ji bandė paslėpti L.Baltrūno liemenę.

„Dėl tos liemenės niekas neklausė, ji du mėnesius kabėjo namie pas mamą. O dabar dėl to pareikšti įtarimai neva tai slėpė, nors ji visą tą laiką kabėjo namie ir niekas jos nenešiojo. O tyrėjai per visą du mėnesius trunkantį ikiteisminį tyrimą negalėjo dėl to net klausimo užduoti, reikėjo visą šou padaryti vakar, sulaikyti“, – kalbėjo S.Juzukonis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Advokatas Saulius Juzukonis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Advokatas Saulius Juzukonis

Advokatas šiuos teisėsaugos veiksmus vertina kaip spaudimą L.Baltrūnui, taip tikimasi jį priversti duoti parodymus.

„Kalbėjausi su L.Baltrūnu, jis pasakojo, kad areštinėje girdėjo, kaip už sienos jo žmona vartosi, verkia visą naktį. Po tokios malonios nakties bet ką gali prisipažinti.

Mano požiūriu tai yra aršus psichologinis spaudimas L.Baltrūnui, kad jis duotų parodymus. Nes policija įsitikinusi, kad būtent L.Baltrūnas nužudė dingusį asmenį ir visomis priemonėmis bando pasiekti, kad jis prabiltų. Tai akivaizdus noras gauti parodymus“, – sako S.Juzukonis.

Jis priduria, kad pareigūnai neva grasino L.Baltrūnui, kad jei šis neduos parodymų, bus suimta jo žmona, o vaikai keliaus į vaikų globos namus, bus atimtos tėvystės ir motinystės teisės.

Be to, S.Juzukonis tikina, kad ketvirtadienį, kai buvo sprendžiama dėl L.Baltrūno suėmimo pratęsimo, jie turėjo galimybę susipažinti su byla, tačiau tada ten nebuvo jokių duomenų apie D.Baltrūnienės ir dar vieno įtariamojo galimai padarytus nusikaltimus.

„Man įdomu, ką jie per vieną dieną surinko ar ko policijos pareigūnui nerodė. Laikau tai aršiu, agresyviu ir peržengiančiu visas padorumo ribas. O kas bus, jei viskas nepasitvirtins, kaip jie tai kompensuos“, – sakė S.Juzukonis.

Kaip skelbė 15min, šioje rezonansinėje byloje neseniai buvo paaiškėjusi svarbi naujiena – įtarimai prisidėjus prie nusikaltimo buvo pareikšti vienam L.Baltrūno bičiuliui.

Tačiau pastarasis bent kol kas nevadinamas baikerio bendrininku – jis esą tik vykdė nurodymą atsikratyti A.Kilkaus motociklu „Harley Davidson“.

Taigi, šiuo metu baikerio dingimo byloje iš viso yra jau keturi įtariamieji.

VIDEO: Nužudymu įtariamas L.Baltrūnas turi jau du advokatus – abu jie siekia baikerį išlaisvinti
VIDEO: Teismo verdiktas baikeriui L.Baltrūnui: didžiosios metų šventės – už grotų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius