Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 12 15 /18:03

Baikerio Lauryno Baltrūno advokatas: „Jo žmoną išsivedė gausios policijos pajėgos“

Baikerio Aivaro Kilkaus dingimo ir, kaip teigia teisėsauga, galimo nužudymo byloje – netikėtas posūkis. Pareigūnai penktadienio pavakarę sulaikė pagrindinio įtariamojo, kuris laikomas suimtas, žmoną. L.Baltrūno advokatas Saulius Juzukonis prie jos neprileidžiamas, pareigūnai jokių žinių neteikia.
Laurynas Baltrūnas
Laurynas Baltrūnas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Už grotų laikomo Lauryno Baltrūno advokatas S.Juzukonis pastarųjų valandų įvykius įvardijo kaip „policijos desperaciją ir veiksmų neadekvatumą.“

Suprasti akimirksniu

  • Spalio 15 dieną apie 17 val. Aivaras Kilkus motociklu „Harley-Davidson“ išvyko iš namų Vilniuje ir negrįžo, o jo buvimo vieta iki šiol nėra žinoma. Varėnos rajone buvo rastas A.Kilkaus motociklas ir jo šalmas.
  • Baikerių gretose Kumpiu vadinto vyro ne vieną dieną įnirtingai ieškojo ne tik šeima, policija, bet ir būriai savanorių, dalis kurių nė nepažinojo Aivaro, tačiau neliko abejingi šiai dramai.
  • Spalio 20 dieną įtarimai dėl neteisėto A.Kilkaus laisvės suvaržymo buvo pateikti Laurynui Baltrūnui, o Vilniaus apylinkės teismas leido jį suimti dviem mėnesiams, o gruodžio 14 d. suėmimo terminą leista pratęsti dar dviem mėnesiams.
  • Baikerių pasaulyje L.Baltrūnas turi Obliaus pravardę. Jis vadinamas žinomiausiu Lietuvos baikeriu. Jau beveik 20 metų gyvuojančiam baikerių klubui „Vorai“ jis vadovauja nuo pat klubo veiklos pradžios.
  • Oblius yra turėjęs nemalonumų su teisėsauga, kai per koncertą Aukštadvaryje apmėtė kiaušiniais homoseksualumo neslepiantį atlikėją Ruslaną Kirilkiną.
  • Spėliojama, kad tarp L.Baltrūno ir buvusio klubo „Vorai“ nario A.Kilkaus galėjo būti nesutarimų, susijusių su pinigais, garažais. Aplinkybes tyrėjai dar aiškinasi.

Teisininkas 15min patvirtino, kad įtariamojo antroji pusė netikėtai sulaikyta: „Jo žmoną išsivedė gausios policijos pajėgos.“ Maža to, buvo pasakyta, kad jokiems advokatams su ja neleidžiama susitikti. „Niekas nekelia ragelio, niekas su mumis nebendrauja“, – piktinosi gynėjas.

„Prokuroro pozicija – kol kas nieko nekomentuojame. Jei bus žinių – pakomentuosime vėliau“, – 15min teigė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Informacijos žiniasklaidai penktadienį nesuteikė ir pačios prokuratūros atstovai.

Tuo metu advokatas S.Juzukonis svarstė, kad penktadienio popietė, metas prieš pat darbo savaitės galą ir savaitgalį, pasirinktas neatsitiktinai. „Aš manau, kad yra padaryta speciali policijos akcija, manau, kad sulaikyta ne tik Lauryno žmona – įtariamųjų gali būti dar daugiau“, – kalbėjo patyręs teisininkas.

Moteris buvo sulaikyta Vilniuje, daugiabutyje, kur gyvena L.Baltrūno motina. Pas uošvienę baikerio žmona buvo su vaikais.

Advokatas spėliojo, kad kriminalistai galbūt tikisi išpešti iš sulaikytosios jiems gyvybiškai svarbios informacijos. „Aš esu įsitikinęs, kad Aivaras Kilkus yra gyvas. Čia mano nuomonė, prielaida. Aš taip galvoju, o prokuratūra galvoja priešingai. Lauryno žmona irgi galvoja, kad Aivaras Kilkus yra gyvas, ir jiems turbūt norisi sužinoti, kodėl mes taip galvojame“, – svarstė S.Juzukonis.

Šią savaitę A.Kilkaus paieškų ir nužudymo byloje buvo nemažai sujudimo, kuomet teismas, tiesa, neviešai svarstė prokuratūros prašymą dėl įtariamojo L.Baltrūno suėmimo pratęsimo. Po teismo posėdžio bylą kuruojantis prokuroras Ramūnas Šileika žurnalistams diplomatiškai, bet nedviprasmiškai paaiškino: bylos duomenys ir praėję mėnesiai rodo, kad dingusysis A.Kilkus tikriausiai patyrė smurtą. Būtent todėl, baikerio net neradus, yra tiriama žmogžudystė, o dėl jos įtariamas L.Baltrūnas turėtų likti suimtas.

VIDEO: Prokuroras Ramūnas Šileika: mažai vilčių, kad baikeris dar gyvas

Suimtojo advokatas S.Juzukonis penktadienį 15min informavo, kad pastaroji dar neįsiteisėjusi Vilniaus miesto apylinkės teismo nutartis bus apskųsta. Teisininkas teigė kruopščiai išanalizavęs pastarąją teismo nutartį ir analogiškos reikšmės teismo dokumentą, kuomet jo ginamąjį leista laikyti suimtą po pirminio sulaikymo spalį. Advokato išvada paprasta: „Tekstas praktiškai identiškas.“

S.Juzukonis priminė, kad po pirminio sulaikymo L.Baltrūnui buvo pateikti įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso 146-ąjį straipsnį dėl neteisėto A.Kilkaus laisvės atėmimo. Tačiau po poros mėnesių kaltinimai perkvalifikuoti į žmogžudystę. Jei vertinimas pasikeitė, ikiteisminio tyrimo medžiagoje, motyvuojančioje griežčiausią kardomąją priemonę L.Baltrūnui, turėjo atsirasti papildomų duomenų. Tačiau jų advokatas pasigenda.

Gali būti, kad kol kas L.Baltrūno žmona policijoje bus tik apklausta ir paleista namo. Ar jai bus pareikšti kokie nors įtarimai, galima tik spėlioti.

Aišku tik tiek, kad jei pareigūnai nutartų moterį laikyti ilgiau, tai gali užsitęsti ne ilgiau nei 48 valandas. Po dviejų parų, vėliausiai sekmadienį apie pietus, teisėsaugininkams tektų kreiptis į teismą. Kita vertus, su tyrimu susijusiam asmeniui gali būti skirta ir ne pati griežčiausia kardomi priemonė, pavyzdžiui, pasižadėjimas neišvykti.

Kaip skelbė 15min, šioje rezonansinėje byloje neseniai buvo paaiškėjusi svarbi naujiena – įtarimai prisidėjus prie nusikaltimo buvo pareikšti vienam L.Baltrūno bičiuliui. Tačiau pastarasis bent kol kas nevadinamas baikerio bendrininku – jis esą tik vykdė atsikratyti A.Kilkaus motociklu „Harley Davidson“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius