-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Balandį muitininkai uždarė nelegalaus alkoholio „fabriką“ ir sulaikė vogtą „Porshe“

Lietuvos muitinės pareigūnai per šių metų balandį sulaikė prekių už beveik 4,5 mln. litų. Didžiausią sulaikytų prekių vertės dalį sudarė nelegalus spiritas. Jo daugiausiai balandžio mėnesį aptiko Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai – iš viso už daugiau nei 2,6 mln. litų.
Muitinė
Muitinė / Andriaus Vaitkevičiaus nuotr.

Kaip informuoja Muitinės departamentas, tikrindami gautą informaciją apie Vilniuje vykdomą nelegalią veiklą, MKT pareigūnai patikrino vieną iš Arimų gatvėje esančių angarų. Nepaisant vėlyvo meto prie pastato būriavosi žmonės.

Netikėtai užklupti pareigūnų, degtinės fabrikėlio „darbininkai“ leidosi bėgti. Sustoti vyrus privertė tik keletas šūvių į orą, kuriuos įspėdami paleido muitinės kriminalistai. Patikrinę patalpas, muitininkai surado ne tik 50 tonų nelegalaus spirito sandėlį su reikiama įranga spiritui perdirbti, bet ir kontrabandinių cigarečių. Sulaikyto spirito vertė – 2,6 mln. litų, rūkalai įvertinti 156 tūkst. litų.

Sprendžiant iš aptiktos techninės įrangos, ten veikė tikras nelegalaus alkoholio gamybos fabrikas, kuriame atvežtinis denatūruotas spiritas virsdavo vadinamuoju pilstuku. Muitininkai suskaičiavo, kad iš sulaikyto kiekio nelegalaus alkoholio juodajai rinkai būtų galima pagaminti iki 250 tūkst. puslitrių pilstuko.

Klaipėdos teritorinės muitinės veiklos zonoje dirbantiems Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnams balandį atiteko kur kas prabangesnis „laimikis“. Jie, bendradarbiaudami su užsienio teisėsaugininkais, Lietuvos uostamiestyje sulaikė prabangų automobilį Porshe Cayenne Turbo S.

Turėdami informacijos, kad beveik 100 tūkst. litų vertės visureigis buvo pavogtas Jungtinėse Amerikos Valstijose ir klastojant dokumentus gali būti legalizuotas Lietuvoje, muitininkai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Nuo šių metų balandžio kontrabandininkams bus sunkiau gabenti nelegalias prekes ir geležinkeliu. Balandžio mėnesį Vilniaus teritorinės muitinės Kenos geležinkelio poste muitinės pareigūnai pradėjo dirbti su nauja stacionaria rentgeno kontrolės sistema. Ji skirta patikrinti geležinkeliu gabenamas prekes jų neiškrovus iš vagonų. Įdomu tai, kad jonizuojanti spinduliuotė kompiuterio ekrane suformuoja tikrinamo objekto vaizdą, o vėliau jį išsaugo kompiuterio atmintyje. Muitinės pareigūnai tikisi, kad ši sistema padės efektyviau aptikti nelegaliai gabenamus krovinius bei padidins tarptautinės prekybos grandies saugumą.

Kitos neteisėtai balandį gabentos prekės: alkoholiniai gėrimai, vaistai, amonio nitratas (salietra) bei prekės, pažeidžiančios intelektinės nuosavybės teises.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius