-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baldų surinkėjas atvyko ginkluotas

Kauno policijai pavyko pergudrauti ir įtariamąjį, šaudžiusį vidury dienos prie vaikų darželio, ir be dantų likusią, tačiau niekam pretenzijų neturinčią jo auką.
Ginklas
Ginklas / Photos.com nuotr.
Temos: 2 Fontanas Vaikai

Šią istoriją Žaliakalnio policijos komisariato tyrėjai išnarpliojo per mėnesį. Visiškai nepadedami nukentėjusiojo, atsisakiusio bendrauti su policija.

Kaltintas nužudymu

Gruodžio 8–osios popietę iš Kauno medicinos universiteto klinikų buvo gautas pranešimas apie pristatytą peršautą pacientą, 35 metų L.G. Jo skruoste žiojėjo kiauryminė žaizda, kulka buvo išmušusi du dantis.

Sužalotasis tepasakė, jog jį užpuolę trys ar keturi nepažįstami asmenys šalia S.Žukausko gatvėje esančio vaikų darželio. Neva apie 15 val. vienas jų nei iš šio, nei iš to šovė į veidą, paskui visi pabėgo. Rašyti policijai pareiškimą L.G. atsisakė, neva jis niekam neturi pretenzijų.

Sužalotasis prieš 8 metus buvo kaltinamas nužudymu, bet vėliau Rokiškio psichiatrijos ekspertų buvo pripažintas nepakaltinamu. Tai buvo buitinis nužudymas. Tąsyk L.G. auka tapo jo į namus parsivesta mergina. Psichiatrų teikimu, palaiminus teismui, jam tik prieš metus panaikintas priverstinis gydymas.

Prie vaikų darželio buvo aptikta kraujo. Pavyko rasti ir praeivius, kurie, sužeistojo paprašyti, iškvietė jam greitąją pagalbą.

Pateko į pasalą

Nors sužalotasis pareiškimo neparašė, operatyvininkai nusikaltimą atskleidė. Pareigūnai nustatė, jog įtariamasis – pagal skelbimus laikraščiuose užsakymų ieškantis baldų surinkėjas. Norėdami rasti įtariamąjį policininkai ne vieną dieną vartė laikraščio „Noriu“ komplektus.

Aptikę tinkamą skelbimą kriminalistai apsimetė klientais ir išsikvietė baldų surinkėją į vieną Kalniečių mikrorajono daugiabutį. Laiptinėje jo laukė pasala.

Sulaikytojo įrankių maišelyje pareigūnai rado užtaisytą ginklą. Meistras buvo blaivus.

Sulaikytasis – jau turėjęs reikalų su teisėsauga 25 metų kaunietis. Jis buvo įtariamas vagystėmis, tačiau sugebėjo su aukomis susitaikyti.

Po 2 parų sulaikytasis buvo paleistas, tačiau jau be ginklo. Jis išsiųstas ekspertams, kurių prašoma atsakyti, ar šis dujinis pistoletas neperdirbtas. Pasak pareigūnų, sunku patikėti, kad taip galima sužaloti dujiniu pistoletu.

Teigia gynęsis

Įtariamasis tvirtina šovęs L.G. į veidą iš labai arti ir kelis kartus. Pasak įtariamojo, konfliktas kilo dėl mobiliojo telefono, kurį L.G. bandė atimti. Neva šį be specialaus leidimo parduodamą ginklą jis ir pirko savigynai.

Nustatyta, kad gruodžio 8–ąją L.G., radęs skelbimą laikraštyje „Noriu“, į namus išsikvietė meistrą. Reikėjo surinkti sofą.

Už darbą L.G. sumokėjo 30 litų ir dar pavaišino. Butelio neužteko – meistras nupirko antrą. Vyrai gėrė įvairiose vietose, pabaigoje – prie vaikų darželio.

Sužalotasis, paaiškėjus tiesai, prisipažino melavęs, nes bijojęs – skriaudikas žino L.G. adresą.

Ar L.G. kelti bylą dėl melagingų parodymų, dar neapsispręsta. Baudžiamasis kodeksas už tai numato viešuosius darbus arba baudą iki 13 tūkst. litų, laisvės apribojimą (pavyzdžiui, nesilankyti tam tikrose vietose, nurodytu laiku būti namuose ir pan.) arba areštą nuo 15 iki 90 parų, arba laisvės atėmimą iki 2 metų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius