Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Balkone neteisėtai ginklus laikęs gargždiškis keliaus į teismą

37-erių Gargždų gyventojas, įtariamas neteisėtai lakęs du pistoletus ir 45 šaudmenis, bus teisiamas.
Rasti šaudmenys ir ginklai
Asociatyvinė nuotr. / Lietuvos policijos nuotr.

Klaipėdos apygardos prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas ir teismui su kaltinamuoju aktu perduota baudžiamoji byla, kurioje 37-erių metų Gargždų gyventojas kaltinamas neteisėtu disponavimu šaunamaisiais ginklais bei šaudmenimis.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai. Tyrimą organizavo ir jį kontroliavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Ruslanas Ušinskas.

Policijos pareigūnai, atlikdami tyrimą, šių metų balandžio mėnesį darė kratą kaltinamojo namuose Gargžduose, kuriuose rado, įtariama, neteisėtai laikomus du šaunamuosius ginklus – pistoletus „Walther PPK“ ir „TT“. Nuo ginklų buvo panaikinti jų identifikacijos numeriai.

Turimais duomenimis, vyras minėtus pistoletus laikė savo gyvenamojo buto balkone. Tęsiant tyrimą, buvo patikrintos ir motociklininkų klubo, kurio narys yra kaltinamasis, patalpos. Jose taip pat rasta galimai nelegaliai laikomų daiktų – 45 vnt. šaudmenų. Tyrimo duomenimis, vyras leidimo laikyti nurodytus ginklus ir šaudmenis neturėjo. Policijos pareigūnai minėtus neteisėtus radinius paėmė iš kaltinamojo.

Gargždiškiui pareikšti kaltinimai pagal Baudžiamojo kodekso 253 straipsnio („Neteisėtas disponavimas šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis“) 1 dalį. Už tai asmuo gali būti baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius