-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Balstogės šaligatviais nuo policijos sprukęs lietuvis: mašinos nevogiau, radau atrakintą

Pernai spalį Lenkijos policija paviešino žinią, kaip po persekiojimo sulaikė 25 metų Lietuvos pilietį, kuris didžiuliu greičiu spruko Balstogės gatvėmis, keldamas pavojų kitiems eismo dalyviams. Tuomet paaiškėjo, kad jo vairuotas „Range Rover“ buvo vogtas. Šiuo metu vyksta šio vairuotojo teismas. Vyras prisipažįsta pažeidęs kelių eismo taisykles, tačiau vagystės ginasi – esą mašiną rado atrakintą.
Lietuvis vogtu automobiliu sprunka nuo Lenkijos policijos
Lietuvis vogtu automobiliu sprunka nuo Lenkijos policijos / Lenkijos policijos nuotr.

Lietuvos piliečio vairuojamo automobilio gaudynės gniaužė kvapą – mašina lėkė pavojingai laviruodama tarp kitų eismo dalyvių, važiuojama šaligatviais, galų gale net ir prieš eismą.

Vairuotojas po kurio laiko numetė automobilį ir mėgino sprukti pėsčiomis, tačiau pareigūnai jį sulaikė.

VIDEO: Lietuvis vogtu automobiliu didžiuliu greičiu spruko nuo Lenkijos policijos

Šiuo metu, kaip skelbia podlaskie24.pl, remdamasi Lenkijos naujienų agentūra PAP, vyksta Lietuvos piliečio teismas. Pirmos instancijos teismas jį nuteisė kalėti metus ir devynis mėnesius. Tačiau lietuvio gynėjas sprendimą apskundė, prašydamas bausmę sušvelninti ir skirti lygtinę.

Apeliacinio teismo Balstogėje procesas baigtas, sprendimas turėtų būti po kelių savaičių.

Prieš metus Palenkės vaivadijos policija skelbė gavusi informacijos, kad keliu S8 iš Varšuvos pusės Balstogės link važiuoja Austrijoje pavogtas „Range Rover“, kuriame gali būti ginklų.

Pastebėjus mašiną ir nustačius, kad jame važiuoja tik vienas žmogus, pareigūnai nusprendė automobilį sustabdė. Tačiau vairuotojas nepakluso ir bandė sprukti Balstogės aplinkkeliais. Važiavimo greitis siekė per 100 km/val., kai kur vairuotojas lėkė šaligatviais, degant raudonam šviesoforo signalui, prieš eismą. Laimei, niekas nenukentėjo.

Vairuotojas sustojo tik tuomet, kai susibadė padangas užvažiavęs ant policijos ištiesto „ežio“. Tada jis mėgino bėgti pėsčiomis, tiesa, nesėkmingai.

Balstogės rajoniniame teisme šiuo metu jau 26-erių Lietuvos pilietis prisipažino, kad nesustojo patikrai ir bėgo, pažeisdamas daugybę kelių eismo taisyklių, tačiau tikino, kad nieko nežinojo apie šaudmenis medžiokliniams ginklams, kurie neva turėjo būti jo vairuotojo automobilio bagažinėje. Lenkijos policija patvirtina šaudmenų neradusi, tačiau esą apie tai pranešė vogtos mašinos savininkas.

Teismas nusprendė, kad lietuvis kaltas dėl daugybės kelių eismo taisyklių pažeidimų ir kelto rimto pavojaus kitiems eismo dalyviams. Už tai vairuotojui skirta metų ir 9 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, taip pat atimta teisės ketverius metus vairuoti transporto priemones.

Prokuroras norėjo lietuviui 2 metų kalėjimo, tad sprendimo neskundė. Jį apskundė gynėjas, prašęs lygtinės bausmės. Kaip lengvinančios aplinkybės nurodoma, kad lietuvis iki šiol nebuvo teistas, yra jaunas ir kaltės neneigia, dėl padarytos veikos gailisi.

Tačiau kaip bus dėl automobilio vagystės, dar nėra aišku. Lietuvis tvirtina, kad mašinos nevogė, esą rado jį atrakintą ir nusprendė juo grįžti iš Austrijos į Lietuvą. Tyrimą dėl vagystės vykdo Austrijos teisėsauga, jos atstovai ir nuspręs, ar patikėti tokiais lietuvio pasiteisinimais. Kol kas lietuviui pateikti įtarimai dėl įsilaužimo ir „Range Rover“ vagystės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius