Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusiai kontrabandą į Lietuvą bandė vežti ir BMW limuzino, ir kuklaus „Peugeot“ slėptuvėse

Savaitgaliui pinigų užsidirbti nepavyko – kontrabandines cigaretes sulaikė muitininkai.
Sulaikyta cigarečių kontrabanda
Sulaikyta cigarečių kontrabanda: slėptuvė BMW vairuotojo vietoje / Vilniaus teritorinės muitinės nuotr.

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus teritorinės muitinės Raigardo kelio poste sulaikyti du Baltarusijos piliečių vairuoti lengvieji automobiliai, prikrauti kontrabandinių cigarečių. Pagal piliečių planą, jie turėjo lengvai užsidirbti, tačiau vyrai savaitgaliui pinigų neužsidirbo – jų nelegaliai gabentas prekes sulaikė muitininkai.

Kelių minučių skirtumu automobiliais „BMW 728“ ir „Peugeot 307“ į Raigardo kelio postą atvykę Baltarusijos piliečiai Y.S. ir V.S. muitininkams veiksmu ir žodžiu deklaravo nevežantys draudžiamų ar apmokestinamų prekių. Tačiau nepraėjus nė pusvalandžiui muitinės pareigūnai iš jų automobilių jau traukė tarp kontrabandininkų bene populiariausias „NZ Gold“ ir „Queen“ cigaretes.

Ne pačiuose naujausiuose automobiliuose vyrai rado galybę ertmių, kuriose įmanoma paslėpti kontrabandą: BMW durelėse, po sėdynių apmušalais ir variklio dangčio skarda, slenksčiuose bei dugne ir „Peugeot“ bagažinės dangčio ertmėse, taip pat durelėse bei slenksčiuose.

Visas slėptuves muitininkai aptiko. Jose rasta cigarečių už 10 tūkst. eurų, pasakojama Vilniaus teritorinės muitinės vyriausiosios inspektorės ryšiams su visuomene Gintarės Bindokienės penktadienį paviešintame pranešime.

Baltarusiams už kontrabandos gabenimą surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai. Tabako gaminiai ir automobiliai sulaikyti, vyrams gresia automobilių konfiskavimas ir piniginės baudos.

Tai ne pirmas kartais, kai Raigardo kelio poste, artėjant savaitgaliui, fiksuojami tokie kontrabandos gabenimo atvejai. Praėjusį savaitgalį poste taip pat sulaikyti vienas po kito įvažiavę Baltarusijos piliečių vairuojami nedidelės vertės lengvieji automobiliai kimšte prikimšti kontrabandinių cigarečių. Tąkart „Citroen“ ir „Audi“ automobilių durelėse, sėdynėse, gamyklinėse ertmėse, taip pat dujų balione bei bagažinės dugne specialiai įrengtose slėptuvėse surasta daugiau kaip 14 tūkst. eurų vertės kontrabandinių cigarečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius