Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusiai kontrabandinius rūkalus slėpė automobilių dvigubuose dugnuose

Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai savaitgalį įvairiuose kelio postuose sulaikė kontrabandinių rūkalų beveik už 167 tūkst. litų. Realizavus šią cigarečių kontrabandą juodojoje rinkoje, valstybei būtų nesumokėta, preliminariais skaičiavimais, apie 116 tūkst. litų.
Paslėptos kontrabandinės cigaretės
Paslėptos kontrabandinės cigaretės / VTM nuotr.

Daugiausiai kontrabanda gabentų rūkalų sulaikė Raigardo kelio posto pareigūnai.

Šeštadienį (gegužės 14 d.) Raigardo kelio poste muitininkai, bendradarbiaudami kartu su Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnais, patikrino septynis Baltarusijos piliečių vairuojamus lengvuosius automobilius. Visi vairuotojai deklaravo, kad su savimi neleistinų daiktų nesiveža, tačiau pareigūnai, turėdami išankstinės informacijos, kad šiais automobiliais gali būti nelegaliai gabenami rūkalai, detaliai patikrino kiekvieną automobilį. Automobilių patikra užtruko iki vėlyvo vakaro. Paaiškėjo, kad visuose septyniuose automobiliuose buvo įrengti dvigubi dugnai, kuriuose slėpti rūkalai. Iš viso slėptuvėse buvo sutalpinta daugiau kaip 20 tūkst. 200 pakelių nelegaliai gabenamų cigarečių „Fest“ ir „Fest 7“, kurių kaina juodojoje rinkoje viršija 147 tūkst. litų.

Pirmasis įtartinas Baltarusijos piliečio A.B. vairuojamas automobilis „Mercedes Benz Vito“ muitiniam tikrinimui buvo sustabdytas ankstyvą šeštadienio rytą. Po neilgai trukusios apžiūros, pareigūnai jame aptiko per 3 tūkst. 800 pakelių cigarečių „Fest 7“ ir „Fest“ už daugiau kaip 27 tūkst. 800 litų.

Nepraėjus nei porai valandų, buvo patikrintas dar vienas baltarusio S. I. vairuojamas automobilis „Kia Carnival“. Po to sekė trečiasis Baltarusijos piliečio I. S. vairuojamas automobilis „Chrysler Grand Voyager“ su dvigubame dugne įrengta slėptuve, kurioje buvo per 2300 pakelių cigarečių „Fest 7“ už beveik 23 tūkst. 500 litų.

Pagal panašią schemą buvo tikrinami ir kiti įtarimą sukėlę automobiliai, kurių kiekviename pareigūnai atrasdavo po slėptuvę, prigrūstą kontrabandinių cigarečių.

Visiems pažeidėjams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, o neteisėtai gabentos prekės ir automobiliai sulaikyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius