Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Baltarusijos vėliavą jos ambasados teritorijoje išniekinę vyrai jau laukia teismo sprendimo

Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė kreipėsi į teismą dėl proceso užbaigimo baudžiamuoju įsakymu, prašydama dėl užsienio valstybės simbolių išniekinimo ir viešosios tvarkos pažeidimo kaltais pripažinti du asmenis – Rusijos Federacijos ir Baltarusijos Respublikos piliečius.
Vilniaus liberalaus jaunimo protestas „Išlaisvinti Piotrą!“ prie Baltarusijos ambasados
Asociatyvi nuotr. / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas po to, kai sekmadienį, vasario 27 d., prie Baltarusijos Respublikos ambasados vykstant mitingui, du vyrai peršoko ambasadą juosiančią tvorą. Neteisėtai patekę į teritoriją, jie nuplėšė prie ambasados fasado oficialiai iškabintą Baltarusijos vėliavą.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai operatyviai įvykio vietoje sulaikė vieną asmenį, kitas netrukus pats atvyko į policijos komisariatą. Tyrimo metu paaiškėjo, kad į Baltarusijos ambasados teritoriją neteisėtai pateko ir šiuos veiksmus atliko Rusijos Federacijos ir Baltarusijos Respublikos piliečiai.

Lietuvos Respublikos prokuratūra ir Lietuvos policija, visapusiškai palaikydama Ukrainą, prašo visų Lietuvos žmonių būti oriais ir atsakingais, vengti bet kokių provokacijų, nesibrauti į Rusijos Federacijos ir Baltarusijos Respublikos ambasadas ar konsulines įstaigas, neniekinti šių valstybių simbolių, nekurstyti neapykantos prieš kitos tautos, etnines ar kitokią žmonių grupę, vengti smurto prieš šių šalių diplomatus ir piliečius. Primename, kad tokie veiksmai yra nusikalstami, už juos Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse yra numatyta baudžiamoji atsakomybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius