Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusis kontrabandinius rūkalus slėpė gesintuve

Į Lietuvą vykęs baltarusis kontrabandines cigaretes gabeno ne tik jas sukišdamas į pėdkelnes ir jomis apsivyniodamas kūną, bet ir rūkalus slėpdamas automobilio gesintuve.
Cigaretės gesintuve
Cigaretės gesintuve / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, penktadienį VSAT Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnai už puskilometrio nuo Raigardo kontrolės punkto pakartotiniam patikrinimui sustabdė automobilį BMW 520 baltarusiškais numeriais. 22-ejų Baltarusijos pilietis juo ką tik buvo atvykęs į Lietuvą ir punkte pravažiavęs muitinio patikrinimo vietas.

Pasieniečių patikrinimo metu paaiškėjo, kad įvairiose užsieniečio automobilio vietose gabenama paslėptų kontrabandinių rūkalų. Cigarečių pakelių baltarusis buvo prisikišęs ir į pėdkelnes, kuriomis apsivyniojo kūną ir jas slėpė po viršutinias drabužiais.

Tačiau įdomiausią slėptuvę Varėnos pasieniečiai rado automobilio bagažinėje. Apžiūrint čia buvusį automobilio gesintuvą nieko įtartino iš pirmo žvilgsnio nebuvo matyti. Tačiau pabandę pajudinti jo dugną, pasieniečiai pamatė, kad jis atsisuka. Dugnas pasirodė esantis tarsi dangtelis, kurį nusukus paaiškėjo, kad gesintuvas prigrūstas kontrabandinių baltarusiškų cigarečių.

Iš viso vairuotojas gabeno 180 pakelių cigarečių „Premjer“ ir „Viceroy“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Dėl kontrabandos Specialiojo būrio pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Surinktą medžiagą jie perduos Druskininkų apylinkės teismui, kuris nagrinės užsieniečio bylą. Jam gresia bauda nuo 5 iki 10 tūkst. Lt.

Naujo gesintuvo baltarusiui gali nebeprireikti, nes už kontrabandos gabenimą jam gresia ir automobilio konfiskavimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius