Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusis teigė jokio krovinio nevežantis, tačiau jo automobilyje rasta slėptuvė su rūkalais

Vilniaus teritorinės muitinės mobiliųjų grupių pareigūnai trečiadienio rytą Lavoriškių kelio poste sulaikė Baltarusijos piliečio vairuojamą krovininį automobilį. Pastarojo krovininėje dalyje rasta gudriai įrengta slėptuvė, prikimšta 12 tūkst. 900 pakelių nelegalių rūkalų.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Muitinės kriminalinė tarnyba praneša, kad trečiadienio rytą Lavoriškių kelio poste tikrindami iš Baltarusijos Respublikos į Lietuvą įvažiuojančius automobilius, muitinės pareigūnai atkreipė dėmesį į „Volkswagen LT“ vairavusį baltarusį A.S.

Nors pastarasis sakėsi jokio krovinio nevežantis, tačiau muitininkams detaliai patikrinus mašinos krovininę dalį, paaiškėjo, kad ten įrengta slėptuvė.

Slaptavietė buvo krovininės dalies priekyje, nuo likusios dalies atskirta ne tik tariamą galinę sienelę imituojančiu tentu, bet ir savotiška kabinos imitacija.

Šiame tarpe tarp tikrosios kabinos ir krovininės dalies ir buvo prigrūsta baltarusiškų cigarečių „Fest“.

Jų muitininkai iš viso surado 12 tūkst. 900 pakelių, sulaikytų rūkalų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – apie 92 tūkst. litų.

Automobilio vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms.

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo padaryti nusikalstamą veiką, neteisėtas disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis ir kontrabandos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius