-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusis tūkstančius eurų nuo muitininkų slėpė už kelnių diržo

Praėjusios savaitės pabaigoje Medininkų kelio poste įkliuvo tūkstančiais eurų turtingas Baltarusijos pilietis – maršrutiniu autobusu vykęs vyras teikėsi deklaruoti tik dalį turėtų pinigų. Kitą dalį tikėjosi prasivežti paslėptą už kelnių diržo.
Diržas
Diržas / wikimedia.org nuotr.

Maršrutinis autobusas „Minskas – Vilnius“ į postą atvyko 3 val. nakties. Kaip įprasta, visi autobusu vykę keleiviai buvo išlaipinti bei nukreipti į tikrinimo salę muitinės patikrai atlikti.
Tarp keleivių buvęs Baltarusijos pilietis 42 metų D.L., sulaukęs patikros eilės, pareigūnams žodžiu deklaravo turintis 7 tūkst. eurų. Taip pat pakomentavo, kad į Lietuvą vyksta pirkti automobilio.

Muitinės inspektoriams vyras sukėlė įtarimų, tad jis buvo paprašytas palaukti nuošaliau iki bus patikrinti visi autobuso keleiviai. Tuomet vyras turėjo būti patikrintas detaliai.

Tačiau pilietis nuošalėje ramus neišstovėjo – pareigūnai, tikrindami kitus keleivius, pastebėjo kaip D.L. iš turimos rankinės išsitraukė paketą ir jį pasikišo po megztiniu už kelnių diržo. Nusivedus baltarusį į atskirą patalpą atlikta detali vyro patikra – surastas už kelnių slėptas paketas. Jį atplėšus suskaičiuota dar daugiau kaip 7 tūkst. eurų.

Deklaruotų ir slėptų pinigų bendra suma viršija 49 tūkst. litų (14 250 eurų), pasakojama Vilniaus teritorinės muitinės vyriausiosios inspektorės ryšiams su visuomene Gintarės Saukevičiūtės pirmadienį paviešintame pranešime. Dėl įvykio iškviesti Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai, kurie pradėjo ikiteisminį tyrimą. Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Primenama, kad Europos Sąjungos sieną kertantys piliečiai pasienio kontrolės punkte privalo deklaruoti gabenamus grynuosius pinigus, jeigu jų suma viršija 10 tūkst. eurų (arba ją atitinkančią sumą kita valiuta).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius