Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusis vis turi problemų su Lietuvos pareigūnais

Pasienyje su Baltarusija pirmadienį VSAT pareigūnai sulaikė du asmenis, kurių ieškojo Vilniaus rajono policija. Vienas jų pasieniečiams yra pažįstamas.
Kena
Kena / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, kad VSAT Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos pareigūnai Lavoriškių kontrolės punkte sulaikė iš Lietuvos išvykstantį 38-erių Baltarusijos pilietį. Jis vairavo krovininį automobilį „Avija“. Pasieniečiai tikrindami dokumentus nustatė, kad jo kaip administracinės atsakomybės vengiančio asmens paiešką yra paskelbusi Vilniaus rajono policija.

Lavoriškių pasieniečiai sulaikė baltarusį ir perdavė policijos pareigūnams.

Beje, šis vyras Vilniaus rinktinės pasieniečiams buvo įkliuvęs ir šių metų birželio 18-ąją, kai Lavoriškių punkte, vairuodamas tą patį automobilį, pateikė suklastotą baltarusišką vairuotojo pažymėjimą.

Tąkart dėl suklastoto dokumento VSAT Vilniaus rinktinėje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, o baltarusis uždarytas į areštinę. Netrukus šią bylą pasieniečiai perdavė į teismą nagrinėti pagreitinto proceso tvarka. Turimais duomenimis, baltarusiui tąsyk skirta piniginė bauda.

VSAT Vilniaus rinktinės Kenos užkardos pasieniečiai Kenos kontrolės punkte pirmadienį patikrino keleiviniu traukiniu Mogiliovas–Vilnius į Lietuvą vykstančius keleivius. VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad 32-ejų Vilniaus rajono gyventojo paiešką yra paskelbusi Vilniaus rajono policija.

Vyras ieškotas kaip asmuo, kuriam teismas priėmė sprendimą panaikinti bausmės vykdymo atidėjimą. Pasieniečiai keleivį išlaipino iš traukinio, sulaikė ir vėliau pardavė paieškos iniciatoriui.

Iš viso šiemet pasieniečiai jau sulaikė 418 asmenų, kurių dėl įvairių priežasčių ieškojo Lietuvos ir užsienio šalių teisėsauga. Daugiausia nuo teisingumo pasislėpusiųjų sulaikė oro uostuose, ypač Vilniaus, dirbantys pasieniečiai – 218.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius