Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusiškos medienos krovinyje – kone 2 mln. eurų vertės rūkalų kontrabanda

Tokį krovinį Raigardo kelio poste pirmadienį sulaikė Lietuvos muitinės ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai, patikrinę iš Baltarusijos vilkiku gabentą krovinį. Iš viso rasta daugiau nei pusė milijono pakelių kontrabandinių cigarečių.
Raigardo kelio poste sulaikyta baltarusiškų cigarečių kontrabanda
Raigardo kelio poste sulaikyta baltarusiškų cigarečių kontrabanda / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Kaip pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT),Baltarusijos piliečio vairuojamas vilkikas „Scania“ į Raigardo kelio postą atvažiavo pirmadienį, apie 13 valandą. Vairuotojas deklaravo tranzitu per Lietuvą į Lenkiją gabenantis 20,5 tonų medienos krovinį. Tačiau vizualios apžiūros metu patyrusiems muitinės ir pasienio pareigūnams krovinys pasirodė įtartinas – pastuksenus į medieną buvo girdėti duslus garsas, būdingas tuščiavidurėms ertmėms.

Pradėjus detalų patikrinimą, paaiškėjo, kad pareigūnai neapsiriko, o mediena išties tebuvo priedanga nelegaliam kroviniui. Jos viduje aptiktos slėptuvės, pilnos baltarusiškų cigarečių „Minsk Capital MS“.

Preliminariais duomenimis (slaptaviečių ardymo ir rūkalų skaičiavimo darbai dar nebaigti) iš viso šiuo vilkiku galėjo būti gabenta apie 560 tūkst. pakelių rūkalų, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 1,94 mln. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Kauno skyriuje dėl kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

Vilkiko vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms, o vėliau paleistas, skyrus kardomąsias priemones – dokumentų paėmimą, rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir piniginį užstatą.

Mediena – tradicinė ir viena dažniausių priedangos prekių rūkalų kontrabandai gabenti: cigaretės paprastai slepiamos krovinyje išpjovus tuščias ertmes. Rečiau pasitaiko atvejai, kai rūkalai vežami supakavus juos į tuščiavidures lentas, rastus ir pan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius