-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Baltarusiškų cigarečių kontrabanda Lietuvą pasiekė per Ditvos upelį

Šalčininkų rajone Purvėnų užkardos pasieniečiai sulaikė iš Baltarusijos per upelį atgabentą cigarečių krovinį ir du jo nešikus, vietinius gyventojus.
Cigarečių kontrabanda
Cigarečių kontrabanda / VSAT nuotr.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Purvėnų užkardos pareigūnai naktinio matymo įranga ties Šalčininkų rajono Tausiūnų kaimu užfiksavo kelis asmenis. Nešdami krovinį jie ėjo nuo sienos su Baltarusija į Lietuvos gilumą. Siena šioje vietoje eina nediduku Ditvos upeliu.

Pastebėję sulaikymo veiksmus pradėjusius pasieniečius, nešikai metė dėžes ir tamsoje spruko Tausiūnų link. VSAT pareigūnai, panaudoję tarnybinį vokiečių aviganį Serą, sulaikė du iš bėglių, 25-erių ir 26-erių Šalčininkų rajono gyventojus.

Įvykio vietoje rastos 8 dėžės, iš viso 4 tūkst. pakelių, cigarečių „Fest“ su Baltarusijos banderolėmis. Netoli šios vietos prie Ditvos kranto VSAT pareigūnai aptiko ir neteisėto valstybės sienos pažeidimo požymių. Dėl to VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Abiem sulaikytiesiems už akcizais apmokestinamų prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką ir už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimus (buvimą pasienio ruože be dokumentų) VSAT pareigūnai pradėjo administracinių bylų teisenas. Nešikus po apklausos pasieniečiai paleido.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius