-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 09 /15:54

Baltijos jūroje esą dingusio bangletininko paieška sustabdyta – jo niekas nepasigedo

Nuo antradienio vakaro vykdytos Baltijos jūroje tariamai dingusio banglentininko paieškos sustabdytos, nesurinkta patvirtinančių duomenų, kad iš tiesų galėjo dingti žmogus, teigia policija ir kariuomenė.
Plaukiojimas banglente Suomijos įlankoje žiemos metu
Banglentininkas (asociatyvi nuotr.) / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Klaipėdos apskrities policija BNS nurodė, kad iki trečiadienio pietų negavo oficialaus pranešimo apie esą dingusį žmogų, nors apie tai antradienį buvo pranešta bendruoju pagalbos telefonu.

Paieškoms vadovavusios Lietuvos kariuomenės padalinys – Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras – taip pat nurodo, kad nėra žmogaus dingimą galinčių patvirtinti duomenų, tačiau gavus papildomos informacijos, paieškos ir gelbėjimo operacija būtų tęsiama.

„Paieška sustabdyta“, – BNS patvirtino Karinių jūrų pajėgų, kurioms priklauso centras, Civilių ir kariškių bendradarbiavimo specialistė Akvilė Bertulė.

„Šiuo metu neturime duomenų, kurie patvirtintų, kad vakar dingo žmogus. Ne pirmas kartas, kai žmonės pamato, kad, ar kaituotojai, ar banglentininkai, ar narai treniruojasi toliau, negu leistų sąlygos, jie turi įgūdžius, jie turi įrangą. Natūralu, kad žmonėms kartais pasirodo, kad neša žmogų tolyn į jūrą“, – teigė ji.

A. Bertulė sako, kad pareigūnai yra dėkingi pranešusiems žmonėms, kadangi ne kartą po tokių pranešimų buvo išgelbėtos gyvybės.

„Tarsi tie pranešimai yra nepagrįsti, tačiau turbūt nepagrįstų pranešimų nėra, jeigu žmogui atrodo, kad žmogus skęsta, negalim pavadinti to pranešimo nepagrįstu“, – kalbėjo ji.

Antradienio vakarą, 22.26 val., Bendrasis pagalbos centras gavo pranešimą, kad Klaipėdoje, Melnragėje, ties šunų paplūdimio teritorija, Baltijos jūroje prie molo skęsta vyras, jį bangos neša tolyn į jūrą, šalia yra banglentė.

Atvykus tarnyboms, buvo jau sutemę, banglentininko jūroje nesimatė, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

„Policijos pareigūnai reagavo nedelsiant – įvykio vietoje buvo po poros minučių. Vyko trys ekipažai. Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus duomenimis, iki pietų oficialaus pranešimo apie dingusį asmenį nebuvo gauta. Asmens paiešką organizavo Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras“, – rašoma uostamiesčio policijos atstovės Astos Kažukauskienės atsakyme BNS.

Tą patį vakarą galimai dingusio žmogaus ieškojo naras, o policijos pareigūnai apklausė kitus banglentininkus.

Niekas įvykio nematė, nė vienas banglentininkų pažįstamas nebuvo dingęs.

Paiešką atliko Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro atsiųstas kateris ir karinių oro pajėgų sraigtasparnis.

„Mes netrukus pradėjome žmogaus paieškos ir gelbėjimo operaciją, buvo išsiųstas uosto locmanų kateris „Mingė“, jis išžvalgė visą šiaurinę molo akvatoriją ir dar už jo. Paieškos metu nė viena tarnyba nerado nieko įtartina, apklausti bangletininkai nebuvo pasigedę jokio savo komandos nario, dėl to paieška buvo sustabdyta“, – sakė A. Bertulė.

Paiešką nuspręsta tęsti trečiadienį ryte.

„Ugniagesių pajėgos ankstų rytą atvyko į įvykio vietą, buvo atlikta žvalgyba nuo kranto, bet nieko nebuvo rasta. Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras irgi buvo įvykio vietoje, žvalgymo paieškoje, bet taip pat nieko nerado“, – BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Edita Zdanevičienė.

„Jeigu mes gautume papildomos informacijos, kuri galėtų patvirtinti ar paneigti tuos duomenis, mes paieškos ir gelbėjimo operaciją pratęstume“, – BNS teigė kariuomenės atstovė A. Bertulė.

Už paplūdimio ribų, prie molo, veikia yra sporto entuziastų centras, ten treniruojasi bangletininkai, kaituotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius