Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bandė apgauti valstybę – iškeliavo į teismą: nuslėpė bene 130 tūkst. eurų pajamų

Šiaulių apylinkės teismas dėl apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo bei siekio išvengti pridėtinės vertės ir pelno mokesčių įrašant į deklaracijas neteisingus duomenis nuteisė 56 metų vienos Šiaulių rajono įmonės direktorių Vladą Damonskį.
Pinigai
Asociatyvi nuotr. / FNTT nuotr.

Vos per pusantrų metų V.Damonskis nuslėpė beveik 130 tūkst. eurų pajamų už parduotą produkciją ir išvengė virš 34 tūkst. eurų mokėtinų mokesčių.

Ikiteisminį tyrimą atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tyrimui vadovavo Šiaulių apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Išnagrinėjęs bylą teismas konstatavo, kad mėsos prekyba užsiimančios įmonės direktorius 2017–2018 metais apgaulingai tvarkė buhalterinę apskaitą. Bylos duomenimis, V.Damonskis nepateikė įmonės buhalterijai duomenų apie beveik 130 tūkst. eurų pajamų už parduotą produkciją. Neteisingi duomenys apie įmonės pajamas, pelną bei turtą buvo pateikti ir Valstybinei mokesčių inspekcijai.

Apklausiamas įtariamuoju V.Damonskis savo kaltės nepripažino, teigė įmonės buhalterėms pateikdavęs duomenis apie visas pajamas ir jomis pasitikėjęs. Tuo metu įtariamąja tapusi viena iš buhalterių prisipažino žinojusi, kad dalis produkcijos buvo parduodama be pirminių buhalterinės apskaitos dokumentų. Moteris paruoštas išankstines PVM sąskaitas-faktūras perduodavo V.Damonskiui, tačiau, jo nurodymu, į oficialių pardavimo sąskaitų registrą neperkeldavo ir iš buhalterinės programos ištrindavo. Buhalterės atžvilgiu ikiteisminis tyrimas buvo atskirtas į kitą – ji nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleista pagal laidavimą.

V.Damonskį teismas pripažino kaltu pagal Baudžiamojo kodekso 222 straipsnio („Apgaulingas apskaitos tvarkymas“) 1 dalį ir 220 straipsnio („Neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimas“) 1 dalį. Vyrui skirta subendrinta 12,5 tūkst. eurų dydžio bauda.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Šiaulių apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius