-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bandė pavogti 11 porų pėdkelnių

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą dėl nedidelės vertės svetimo turto vagystės, anksčiau 6 kartus teistą V.M. (g. 1973 m.) pripažino kaltu ir skyrė 40 parų arešto bausmę.

Pranešime spaudai teigiama, kad V.M. nuteistas už tai, kad 2009 m. liepos 22 d Vilniuje, prekybos centre „Vaikų miestas", pasikėsino pagrobti nedidelės 157 litų vertės UAB „Kotryna“ priklausantį turtą: prekybos salėje jis paėmė 11 porų vaikiškų pėdkelnių  ir su šiomis prekėmis pro kasą išėjo iš parduotuvės nesumokėjęs. Šios nusikalstamos veikos V.M. nebaigė, nes tuoj pat  buvo sulaikytas parduotuvės darbuotojo.

Kaltinamasis V.M. teismo posėdyje kaltu prisipažino visiškai ir parodė, kad  tą dieną  užėjo į parduotuvę „Kotryna“ ir  paėmė 11 porų vaikiškų pėdkelnių, jas susidėjo į atsineštą maišelį ir išėjo iš parduotuvės, tačiau netoli išėjimo buvo sulaikytas parduotuvės darbuotojos, kuri iškvietė policijos pareigūnus. Kaltinamasis teigė pėdkelnes ketinęs parduoti.

Paskutinį sykį V.M. iš bausmės atlikimo vietos buvo paleistas 2009 m. birželio 23 d.

„Kaltinamasis anksčiau buvo teistas 6 kartus, iš jų – 5 kartus už nusikalstamas veikas nuosavybei. Jis buvo nuolat baudžiamas administracine tvarka, niekur nedirba ir neturi legalių pragyvenimo šaltinių. Taigi jo asmenybė yra pavojinga visuomenei, todėl skirtina arešto bausmė. Nustatydamas šios bausmės dydį, teismas atsižvelgia į tai, kad kaltinamojo padarytoji veika nebuvo baigta, tai mažina jos pavojingumo visuomenei laipsnį“, – rašoma nuosprendyje.

Už nedidelės vertės svetimo turto pagrobimą Baudžiamasis kodeksas numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba areštą iki 45 parų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius